2024-06-02
Duck哥🦆眼見身邊好多朋友、同事、契妹都去過呢間餐廳食,今日心血來潮下,就走咗入去試下😂。JJJ Korean Steakhouse & Bar @jjjwyndham 裝修時尚有格調,Duck哥🦆覺得成個設計幾型格😍。Set Menu A $1380先嚟前菜包括豆芽、泡菜、青瓜、蓮藕、醃蘿蔔和魚乾仔,一共6️⃣款。JJJ House Salad沙律菜🥗好新鮮,味道清新又醒胃🥰,最正係配上炸蓮藕片。Beef Tartare牛肉他他🐂口質軟腍嫩滑,店員即場灑上巴馬臣芝士🧀和白松露油🍄,之後再混合日本生蛋黃🍳,令整體更加味道濃郁和更加滑溜😋。JJJ Premium Butcher's CutsUSDA 45 Days Dry Aged Ribeye2 Chef Selected USDA SteaksJJJ House Mannated Galbi 拼盤包括45日乾式熟成肉眼🥩、2️⃣款USDA牛扒🥩同埋自家醃製牛肋條🫎。全程店員幫忙代燒🔥,能夠將牛肉燒至最佳嘅熟成度🤤,再送到客人碟上,等Duck嫂🦆可以專心享受美酒佳餚😋,等Duck哥🦆可以專心𥄫.....。JJJ Beef Rice 店員會
Set Menu A $1380
JJJ House Salad
沙律菜🥗好新鮮,味道清新又醒胃🥰,最正係配上炸蓮藕片。
Beef Tartare
JJJ Premium Butcher's Cuts
USDA 45 Days Dry Aged Ribeye
2 Chef Selected USDA Steaks
JJJ House Mannated Galbi
JJJ Beef Rice
店員會即場將牛骨髓🐂加入牛肉🐂石鍋飯入面,牛脂牛膏和充滿肉汁嘅飯一齊撈匀後,整個飯充滿油脂嘅香味🤤,味道濃郁,一試難忘😋。
Desert
甜品有4️⃣款自家製雪糕可以選擇🥰,我地揀咗人參同埋豆腐味(另外兩款係薑味和米酒味),人參味雪糕甜中帶少少回甘香味,相當特別😋;至豆腐味雪糕,豆腐味道香濃,好食😍。
Pineapple $140
以Gin酒🥃+菠蘿🍍+蜂蜜🍯組合而成,甜甜地幾好味。
Colada $120
由Rum酒🥃+菠蘿汁🍍+椰漿🥥組成,Duck嫂🦆至愛。