2022-11-12
難得同朋友兩公婆食飯,四個人食飯多選擇!揀中菜台灣菜就一流!想搵個環境舒服,氣氛好的地方就揀左稻埕飯店😆門口裝修好靚,樓底高,入面燈光昏暗,紫色燈為主,好有氣氛❤️唔知以為自己去咗Clubbing 💃🏼💃🏼所以呢個環境食飯傾偈一流👍👍坐低第一時間叫左飲品先😁d cocktail 都好吸晴,杯杯都好有特色咁!前菜方面叫左話梅小山藥 - 話梅汁浸嘅山藥,酸酸美味好開胃山藥好爽口,而且好有營養👍白滷水九孔鮑魚- 滷水醃得好入味,但又唔會遮左鮑魚嘅鮮味!我哋都大贊呢個係必叫item!主菜方面:鹽酥波士頓龍蝦脆豆角金瓜- 呢個菜式擺盤好靚,好似擺下一粒骰仔入邊!鹽酥鹽酥龍蝦係醉上,仲有好脆的鍋巴,南瓜同秋葵👍👍南瓜同秋葵除得來唔會太乾,而且好甜!不失鮮味!鐵板香煎鵝肝牛小排- 上碟好有特色圍邊仲有蛋圈!鵝肝同牛小排好夾👍入口即溶八斗子炒飯- 炒飯炒得好乾爽,大蝦好大隻,肉質彈牙,配菜方面有肉鬆,蟹籽,蟹肉! 🤤 湯方面: 蛋白蟹肉泡泡脆米金湯- 湯上枱好靚,湯上面有好大個蛋白泡泡好有特色,食落好滑身,落左不少蟹肉配埋南瓜味道一流!
前菜方面叫左
主菜方面: