2022-11-08
在旺角打完拳就約朋友在那區揾好西食。 好耐冇落女人街(西洋菜街),諗住去行下,順便在那裏食Lunch。 女人街都變左好多,之前嗰啲街檔好多都無開,但發現在旁邊就開了很多本土的小店,有好多餐廳!我哋行過見到漢堡包張poster,見到流哂口水,食欲大增,二話不說就入左去。 小店裝修簡潔,乾乾淨淨。 坐低睇餐牌, 發現他們不只是買漢堡包還有炸雞,意粉 ,烏冬和飯,各式各樣,有很多選擇!價錢也很實惠!👍👍👍我們order 了,煎帶子意粉和竹炭雙層牛肉漢堡包,加兩杯特飲。煎帶子意粉: 帶子好新鮮,而且煎得剛剛好,不會太熟,很鮮味!意粉韌度剛剛好,不會太淋身,汁是菇菌+忌廉,忌廉味濃,岩我胃口,好食!👍😋竹炭雙層牛肉漢堡: 餡料豐富,有雞蛋,煙肉,蕃茄,生菜,芝士還有兩塊厚厚的漢堡牛扒。 漢堡扒是餐廳自家制,好夠味,好juicy。 包是竹炭包,焗到包面脆卜卜,再加上所有餡料,口感特別豐富! 配上薯條,分量足夠大,男仕也可以夠食!😋😋因為是套餐,所以兩杯特飲是包在餐內……我們order了 荔枝梳打和巨峰提子梳打,還有椰果,爆珠和蘆薈配料供選擇!👍👍👍