2017-08-26
數碼港多左好多小朋友遊樂場,今日特登帶小朋友黎玩,完左見到呢間日本餐廳環境唔錯就享用晚餐! 明太子沙律$68 - 大大粒明太子,咬上去卜卜脆,咸道適中,配埋青瓜食好清新!明太子份量好多!刺身盛合(特上)$680 - 十款刺身,一人一件唔洗爭!首先食生蠔,蠔味鮮甜,配上柚子醋酸酸的味道好夾生蠔!牡丹蝦有手掌咁大隻,超級鮮甜彈牙,係我最愛!三文魚腩好肥美,油脂分佈均勻!帆立貝刺身新鮮到剛離殻,大粒到可切四份,加了檸檬汁,更香更鮮!八爪魚刺身彈牙、有口感!油甘魚刺身太肥美了,一口咬落去,入口即溶,滿口散發出油脂的香味,冇得輸!劍魚刺身都鮮甜多汁!𩶘魚新鮮清新,口感一流!新鮮日本蚌好爽脆,比熟食更香甜!由於油甘魚$34、三文魚腩$26、劍魚腩$28 太令人一食想再食,我地決定要Encore 佢地既壽司版!壽司飯的醋味剛好!芝士焗軟殻蟹 $68 - 大大件好抵食!先炸軟殻蟹,再放厚厚一層芝士鋪面焗,再加好多蟹籽喺上面,再點少少沙律醬,呢個口感十分好,香、脆、芝味都不足以形容!我地覺得整體都好抵食又好食,下次再帶小朋友黎可以再Encore!
刺身盛合(特上)$680 - 十款刺身,一人一件唔洗爭!
首先食生蠔,蠔味鮮甜,配上柚子醋酸酸的味道好夾生蠔!
牡丹蝦有手掌咁大隻,超級鮮甜彈牙,係我最愛!
三文魚腩好肥美,油脂分佈均勻!
八爪魚刺身彈牙、有口感!
劍魚刺身都鮮甜多汁!
𩶘魚新鮮清新,口感一流!
新鮮日本蚌好爽脆,比熟食更香甜!