‍之前都見過唔少朋友去食 但係我就第一次試選擇真係出乎意料地多 無論係湯底、火鍋配料、醬汁、熟食 定係飲品 都真係無得輸 正常來講一定會搵到野啱食/飲✨餐廳總共有3個餐 平均都係大概$200-$300鬆少少一個人 食兩個鐘 啱嗮一班人過來食🌱<湯底> 選擇總共有10款 有辣有唔辣的 而且每款湯底都具有台灣特色 如果想選擇兩款湯底就要額外加$50👀我自己選擇了 台灣鳳梨雞湯 超級推薦!💯湯底係雞湯底 仲配少少薑汁味🫚 唔會太油 我覺得幾啱打邊爐🍲 重點係個湯底裡面已經超級足料👍🏻 又有雞肉、鰹魚、蜆肉、韮菜、椰菜 味道非常豐富!落火鍋配料前一定要飲翻碗先 唔好徙左佢😽<肉類> 超級齊全 豬牛雞羊 就連內臟 牛根牛肚都有 真係無咩可以投訴我哋叫左極上和牛 食物選擇係最多的🤤✌🏻 真係飽到第二日都仲飽緊 好誇張 下次黎可能要幾日唔食嘢 我個人覺得澳洲和牛 係最好食 真係食得出分別 肉汁比較豐富😍 而且我哋呢個餐唔係只係多肉既選擇 就連魚類都有幾款選擇💁🏼‍♀️ 仲包埋蟹籽墨魚漿🦑、章魚珍珠漿 等等 <火鍋配料/蔬菜> 火鍋配料真係好齊全 菜都
‍之前都見過唔少朋友去食 但係我就第一次試

我自己選擇了 台灣鳳梨雞湯 超級推薦!💯
火鍋配料前一定要飲翻碗先 唔好徙左佢😽

<火鍋配料/蔬菜> 火鍋配料真係好齊全 菜都有3-4款 仲有大量麵 同埋丸選擇 一定一定要講 我最鍾意係芋頭肉丸🍢 建議芋頭控可以去試試🍠
差少少唔記得講 餐廳仲會提供幾款台式小食 我點左鹽酥雞~

<醬汁> 基本火鍋醬汁都有 我個人覺得腐乳醬 同埋特調豬肉醬比較特別 罕有 兩個撈埋一齊又幾夾👀

<飲品> 凍飲櫃真係咩都有 冷泡茶都有3-4款 仲有汽水、果汁等等 當然我留意到餐牌都有額外飲品需要加錢 例如 鴨屎香檸檬茶🍋 呢個就視乎個人喜好🥤我對飲品櫃既飲品已經超級滿足!

<甜品> 最後最後真係超級超級飽🤰🏻 然後發覺仲有甜品 每人限一款 有haagan-daz/ movenpick雪糕🍦或者台北仙草凍🖤

📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)
地址:旺角彌敦道628號瓊華中心9樓
台灣鳳梨雞湯