2022-05-23
🍽Coti the Bistro———————————————🐈:平時喺九龍灣都淨係會食普通嘅茶餐廳,估唔到行入少少會有間咁chill嘅餐廳!座位超舒服,環境幽雅寧靜,staff好helpful貼心,見我哋心大心細唔知飲唔飲咖啡好,就嚟主動介紹咖啡果皮茶,令我哋有機會學到新嘢💓!———————————————🌟煎慢煮西冷配薯條及沙律厚度適中,肉質腍,筋位唔多,最緊要嘅係夠大塊,油份香,基本上淨係落鹽已經好夠香!薯條都係新鮮炸,唔錯!_🌟炸雞漢堡呢個名實在太吸引🤣,忍唔住叫!超好味!雞塊厚,肉質嫩滑,雞皮超脆口!個包就算之後攤凍咗都仍然係好脆口,蔬菜又夠新鮮,高質!_🌟棉花糖泡泡咖啡呢度嘅咖啡似日式嘅咖啡,甘醇味同苦味特別突出,飲落去好滑,飲完個人會好平靜,利申唔係專業🤣。棉花糖大大粒,cream超濃咖啡味,同埋我鍾意佢用碎冰上👍🏻👍🏻。_🌟咖啡果皮茶配蜜糖咖啡果皮係咖啡果實嘅果殼乾咗之後拎去浸,然後再曬乾,咖啡因好低,啱晒想飲咖啡但係又驚瞓唔到教嘅朋友。果皮茶味帶有果香,我哋覺得飲落有少少似烏梅汁,配上蜜糖,酸甜度可自行調整👍🏻,幾有趣,推介!_🌟巴斯克芝士蛋糕味道都係似日式輕芝士蛋糕
🌟煎慢煮西冷配薯條及沙律
🌟炸雞漢堡
🌟棉花糖泡泡咖啡
🌟咖啡果皮茶配蜜糖
🌟巴斯克芝士蛋糕
味道都係似日式輕芝士蛋糕,清香可口!
———————————————
#九龍灣美食 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食 #食好西 #hkg🇭🇰 #hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #foodstagrams #foodlover #hkfoodlover #foodshare #igfood