2024-01-02 318 瀏覽
聖誕期間真係多咗外出食飯,尤其日式和風料理更加喺我哋嘅大愛😋呢日我哋就去咗呢度試試人氣嘅日本產和牛鐵板同宮崎和牛日本豚鍋喇👏聖誕期間仲有聖誕丼添1)日本產和牛鐵板餐(配白飯)$98聞到陣陣烤肉味已經令人急不及待😍加埋個賣相就更加吸引!和牛有數塊,份量十足;烤過嘅和牛肉質相當juicy嫩滑且很有牛味,配埋白飯、甜品真係一流👍2)宮崎和牛拼特上日本豚鍋 壽喜燒湯 $179見門口有宮崎牛證書,又是日本米饗宴活動餐廳之一,質素及水準絕對有信心保證!所以就再試試呢個鍋物,果然没有失望;不過相對鐵板嚟講,可能用火燒過特别香口,所以喜歡後者多D😋3)ABURI-EN聖誕丼 $158呢個丼飯包括牛肉、炸雞和豚肉,份量十分豐富;許多時見餐廳只有表面三、四塊肉左右,但呢碗至少起碼有六、七塊,而且塊塊size都唔小,食物質素也很有水準,我哋兩個人食都絕對足夠!因為真係有好多塊肉😂4)芒果熱情果梳打、原味乳酸梳打(套餐另+$18)味道不太甜,配搭烤肉鍋物也相當解渴清凉~爽!!! 一定係小朋友首選👍👍👍...整體度:🌟🌟🌟🌟環境度:🌟🌟🌟🌟🌟衞生度:🌟🌟🌟🌟抵食度:🌟🌟🌟🌟

1)日本產和牛鐵板餐(配白飯)$98

2)宮崎和牛拼特上日本豚鍋 壽喜燒湯 $179

3)ABURI-EN聖誕丼 $158

4)芒果熱情果梳打、原味乳酸梳打(套餐另+$18)
整體度:🌟🌟🌟🌟
環境度:🌟🌟🌟🌟🌟