2021-02-19 117 瀏覽
行完沙灘之後,雖然仲係飽飽地,但想坐低休息食少少嘢,咁就食甜品啦🥰 呢度有好多Lego模型😍(諗起我有架車擺係櫃頂仲未砌🤦🏻‍♀️)🍵🧇 抹茶窩夫 $65每次去食甜品都一定會叫窩夫!老闆娘整緊嘅時候,我地都聞到陣香味🤤 窩夫外層酥脆,內層口感軟糯綿密,配埋麻糬粒、紅豆、綠茶碎同埋朱古力醬一齊食,真係無得彈💯 4大塊🧇適合2個人share~ 另外仲有一球綠茶雪糕🍵🍦,味道濃郁,味道比較甘甜😋🍧 芋圓乳酪雪冰 $58好澎湃🤯 丸仔好多,鋪滿曬係乳酪雪冰嘅周圍,有芋圓、紫薯圓、蕃薯圓、綠茶圓、小丸子、麻糬粒,口感比較煙韌帶嚼勁。除左麻糬粒偏甜之外,其他丸仔都係少甜~ 而乳酪雪冰上層就有一球曲奇雪糕🍪🍦 入面有好多曲奇碎,好好食😋 乳酪雪冰一層層「不」起黎幾靚,好似❄️🥭 芒金撈 $50有芒果🥭、西米露、蘆薈粒、布丁🍮 呢個食落少甜,無咁大負擔👍🏻 芒果清甜無渣,布丁滑溜柔軟、有蛋香,蘆薈粒清爽鮮甜~🍮 焦糖燉蛋 $65本身以為會比較細份,點知一上檯見到係大過拳頭✊🏻 燉蛋入口滑嫩,微甜而唔膩,焦糖脆身,略帶烤焦味😋 另外配有一球芒果雪糕🥭🍦,芒果甜味好出👍🏻甜品嘅presentation精緻用心

🍵🧇 抹茶窩夫 $65

🍧 芋圓乳酪雪冰 $58

🥭 芒金撈 $50

🍮 焦糖燉蛋 $65

甜品嘅presentation精緻用心,味道真心唔錯💯 尤其窩夫同乳酪雪冰嘅CP值高!老闆娘幾nice,笑容好好☺️ 我地兩個人食完之後,係飽到上心口🤣 下次搵多啲人黎share先得😂😆