2022-10-28 126 瀏覽
朋友生日,想搵間好少少嘅餐廳同佢食生日飯,喺粉嶺竟然都搵到一間高質嘅西餐廳,簡直係大西北住戶嘅佳音👍🏻二人餐嘅價錢非常合理,而且都好啱胃口,就直接點左一個二人餐😬餐包係自製嘅麵包,唔係坊間來貨嘢,誠意十足,餐湯係薯仔湯Creamy之中又帶點薯仔獨有嘅口感! 吞拿魚牛油果他他~賣相非常討好,顏色紅紅綠綠的,順滑嘅口感加上旁邊帶微酸嘅黑醋,令人感到胃口大開😋小食拼盤~以炸物為主,每款有兩件,一人一件剛剛好🫶🏻配上黑松露醬更為矜貴,而串燒牛粒都非常惹味,一啲都唔韌👍🏻阿根廷紅蝦龍蝦汁手工扁麵~阿根廷紅蝦係半生熟狀態,口感非筆墨可形容,手工扁麵口感亦都係較為特別,非常實在的感覺,龍蝦汁更可以令整個菜式提升不少,鮮味十足💯美國豬鞍架~豬鞍兩邊煎到金黃色,只係落咗簡單嘅調味,可自選配上旁邊嘅醬汁,肉質非常厚同時唔會乾柴柴,好味道👍🏻牛角窩夫配雪糕~窩夫係用牛角包處理,厚度同口感非常特別!一層一層的,別有一番風味😋賣相方面都非常靚,雪糕以珍珠形式地呈現😍