2024-09-30
同朋友去咗留白 Livehouse,呢間餐廳氣氛好chill,仲有現場音樂!邊聽邊食超正~🎶🎸🐔🍄 烤無骨春雞伴大啡菇,油封車厘茄,甘筍苗呢個春雞烤得好juicy,皮脆肉嫩,完全冇骨食得好方便,春雞好有雞味。車厘茄用油封方法處理過,甜甜酸酸,仲有甘筍苗嘅清新味,呢個組合幾有層次感,食落去唔會覺得膩!🍗🍅🦐🥗 煎大虎蝦凱撒沙律呢個沙律用咗大大隻嘅虎蝦,煎得啱啱好,蝦肉彈牙,仲帶有海鮮嘅鮮甜味。凱撒沙律嘅配料都好豐富,生菜夠脆,加埋凱撒醬嘅香濃味道,仲有脆脆嘅燻肉粒,整體好豐富!🦐🥬🍚🐷 巴馬火腿煙豬腩牛肝菌意大利飯呢個意大利飯真係好香!牛肝菌嘅味道突出,飯粒煮得軟硬適中。配埋煙豬腩同巴馬火腿,鹹香味濃郁,肉質軟腍,呢個意大利飯每一啖都有豐富嘅口感同味道,真係幾驚喜!🍄🍖高質的食物+高質的音樂!這是一個滿足的夜晚!
🐔🍄 烤無骨春雞伴大啡菇,油封車厘茄,甘筍苗
呢個春雞烤得好juicy,皮脆肉嫩,完全冇骨食得好方便,春雞好有雞味。車厘茄用油封方法處理過,甜甜酸酸,仲有甘筍苗嘅清新味,呢個組合幾有層次感,食落去唔會覺得膩!🍗🍅 🦐🥗 煎大虎蝦凱撒沙律
呢個沙律用咗大大隻嘅虎蝦,煎得啱啱好,蝦肉彈牙,仲帶有海鮮嘅鮮甜味。凱撒沙律嘅配料都好豐富,生菜夠脆,加埋凱撒醬嘅香濃味道,仲有脆脆嘅燻肉粒,整體好豐富!🦐🥬 🍚🐷 巴馬火腿煙豬腩牛肝菌意大利飯
高質的食物+高質的音樂!這是一個滿足的夜晚!