2018-06-02 84 瀏覽
今日和朋友往銅鑼灣pho metro 食dinner, 我們點了特別牛肉湯河, 越式香茅雞扒飯加札肉、煎蝦餅、炸雞翼、凍蜂蜜柚子和青檸可樂。越式香茅雞扒飯加札肉賣相吸引, 份量十足, 香茅雞扒大大塊,食落香脆, 雞肉肉質鮮嫩, 札肉食落有少許胡椒味, 食落惹味, 白飯軟綿, 秘製蔥油能帶出白飯美味, 煎太陽蛋蛋味香滑, 蕃茄和生菜新鮮爽口, 整碟越式香茅雞扒飯加札肉份量十足, 口感豐富;煎蝦餅煎得金黃, 蝦餅食落彈牙香脆, 配上特製醬汁食落醒胃;炸雞翼賣相吸引, 雞翼是單骨雞翼, 雞翼炸得香脆, 肉質鮮嫩, 青瓜絲食落醒胃能中和油膩;最後青檸可樂賣相口感精緻, 口感清新, 消暑佳品。餐廳座位舒適, 食物吸引有特色, 份量十足, 食物美味, 價錢合理, 我和朋友食了一頓高質越南菜。
炸雞翼
煎蝦餅