2023-02-27 710 瀏覽
✏️ 鮑魚汁炆鳳爪今日好想飲茶,飲茶又好想食鳳爪,又唔想普通食個豉汁鳳爪。呢個爪入味又淋,膠質夠重,每隻爪都好完整脹卜卜的。惹味小食,港式酒樓風味💯‼️✏️ 火燒皇子乳鴿呢度嘅乳鴿都幾出名,口感骨香酥皮又脆,可揀原隻上呲開嚟食,斯文啲佢都可以為你切上!又係好好味💯‼️✏️燒腩仔脆皮燒腩仔肥瘦相間、咸香滋味,加上鬆化香脆的豬皮,最愛那烤得脆卜卜的皮配上芥辣,無人抗拒‼️✏️ 雪梨無花果花膠燉湯雪梨無花果燉花膠裡面嘅南水梨可以潤肺止咳、生津通便、解瘡毒、酒毒,而無花果就可以補氣養血、有助排毒,各美人趁呢個時間潤燥養陰,食多啲可以舒解秋燥同滋補嘅食物,調理好身子。身體健康哦💯‼️✏️ 紅燒煲仔翅(足三兩)朋友揀選了翅,但我都飲了少少,每啖滋味,每啖驚喜,超多翅的原價$388 煲現在震撼價$208當然,大家都好好揀選應唔應該食魚翅☺️舔舔脷指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6環境指數: 🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6服務指數:🌟🌟🌟🌟/6性價比指數:🌟🌟🌟🌟/6回頭指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6<滿分🌟🌟🌟🌟🌟🌟>以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考#唐茶 #銅鑼灣美食 #飲茶 #必吃 #香港飲茶 #痛風餐 #foodguide
✏️ 鮑魚汁炆鳳爪
今日好想飲茶,飲茶又好想食鳳爪,又唔想普通食個豉汁鳳爪。
✏️ 火燒皇子乳鴿
✏️燒腩仔
✏️ 雪梨無花果花膠燉湯
身體健康哦💯‼️
✏️ 紅燒煲仔翅(足三兩)
朋友揀選了翅,但我都飲了少少,每啖滋味,每啖驚喜,超多翅的
原價$388 煲現在震撼價$208
當然,大家都好好揀選應唔應該食魚翅☺️

舔舔脷指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6
環境指數: 🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6
服務指數:🌟🌟🌟🌟/6
性價比指數:🌟🌟🌟🌟/6
回頭指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6

<滿分🌟🌟🌟🌟🌟🌟>
以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考

#唐茶 #銅鑼灣美食
#飲茶