2023-04-04 91 瀏覽
兒童節,中午想同個女打邊爐,見到黃埔嘅厚福館有一人一爐火鍋,環境又幾乾淨,梗係入去試吓。幾好喎,lunch嘅價錢可以食到晚餐嘅質素!入到餐廳,侍應哥哥好好人,見到仲有卡位,安排我哋入坐👍手切牛魔王 配公仔麵,炸魚皮封門柳、牛頸脊、金錢展、牛丸啱晒牛魔王,有唔同種類嘅牛肉,可以試吓唔同牛的部份,肉質都新鮮,充滿牛尾,雖然份量唔係好多,不過絕對夠食!真、龍王巨頭蝦出巡龍蝦湯配讚岐烏冬、炸魚皮有巨頭蝦、蜆同埋青口,加埋龍蝦湯湯底,巨頭蝦好鮮甜,個蝦頭真係好大,充滿蝦膏,好好食,夠晒鮮甜😋蜆又夠新鮮!龍蝦湯仲可以飲埋。芝士墨魚丸本人最鍾意,因為佢嘅芝士唔同出街嗰啲芝士墨魚丸,佢啲芝士好重芝士味,我最like !A5飛驒和牛2片入口即溶,雖然$48(兩塊),但係個女話真係好好食!

入到餐廳,侍應哥哥好好人,見到仲有卡位,安排我哋入坐👍
手切牛魔王 配公仔麵,炸魚皮

真、龍王巨頭蝦出巡龍蝦湯配讚岐烏冬、炸魚皮

芝士墨魚丸

A5飛驒和牛2片

入口即溶,雖然$48(兩塊),但係個女話真係好好食!
2023-04-04