2021-08-27
🍗 素炸排骨口水汁撈麵 🍜喺京瑞廣場攪完證件之後搵嘢食,咦原來入素就係呢度!不過老公又想食台灣鹽酥雞。點好呢?🤔經過見到一樓嘅入麵 entrance . 撈麵個 Menu 都有台式鹽酥雞食,而且仲有幾款素食。咁就呢間啦,下次有機會先自己去入素。☺️入麵係感覺家庭式的餐廳,座位會有少少迫。當時12 點幾我哋即刻有位,不過過多一陣已經見到門口有好多人排隊。老公同小朋友叫咗回味醬骨架薑蔥蒜撈麵、鹽酥雞球日式撈麵,我就叫咗素排骨口水汁撈麵。素排骨好靚仔,仲配三條小薯條好趣緻。😆另外一碟口水汁撈麵,加埋份量十足。口水汁對我嚟講少少辣啱啱好,比起傳統嘅口水汁偏甜,而撈麵嘅口感好好味!素炸排骨外面酥香,裡面嘅素肉漿軟綿綿。下次試吓佢嘅吉列素牛蒡扒先 😋由於份量真係好大,我好努力最後都係食唔晒。不過我老公自己一份、兩個小朋友 share 一份就剛剛好。大家入開石門可以試吓 🥰
素排骨好靚仔,仲配三條小薯條好趣緻。😆
另外一碟口水汁撈麵,加埋份量十足。
素炸排骨外面酥香,裡面嘅素肉漿軟綿綿。
下次試吓佢嘅吉列素牛蒡扒先 😋
大家入開石門可以試吓 🥰