2023-10-04
朋友由加拿大回港,要求食中菜,同事推薦這店,果然不錯!餐廳內部非常雅緻,好有空間感,不侷促,最適合我們聚舊談天!滷水豬腳仔:滷得非常之入味,每一隻豬腳仔味道都均勻,入口好有膠質,而且亦都唔鹹,味道剛剛好。脆皮燒腩仔:侍應極力推介菜式,燒腩仔皮燒得好香脆,三層肉比例分布亦剛剛好,唔會太油膩,讚!官燕釀竹笙卷:家傳七福名菜之一,一定要試。用了雞和金華火腿高湯熬製芡汁,芡汁是整道菜的精華,再配合珍貴的官燕,入口昂貴又美味,侍應特別吩咐一定要飲晒個芡汁。花雕煀乳鴿:砂煲蓋打開的一瞬間,花雕酒香氣撲鼻,乳鴿入口更加是非常入味!師傅將乳鴿先炸過,再用花雕酒煮,因此能夠保留乳鴿嘅香肉味!以棗茸糕作飯後甜品:又香又濃椰汁味。整體來說,餸菜份量大,而且侍應服務態度好好,是一間優質中菜店。
以棗茸糕作飯後甜品:又香又濃椰汁味。