2016-06-21
椰子雞鍋好足料!平時打邊爐好怕熱氣,用左椰子,湯底清甜又感覺健康清熱啲☺️文昌雞件切得唔會太大舊,職員會比個漏斗你,當漏汁漏完就食得🙂肉質夠嫩,加上職員推薦嘅醬料食(將沙薑,辣椒仔同青檸混合落豉油),更能夠帶雞嘅鮮甜味👍黑松露龍蝦煲仔飯好巨型🤔三至四個朋友仔都夠😋一打開就聞到好香嘅松露味,而且龍蝦都好大隻🦀餐廳細心咁預先拆開左龍蝦,食嘅時候就方便啲啦🤗飯比較有咬口,而龍蝦肉焗得都吾會熟過頭😊但略嫌煲仔飯嘅味道淡左啲🙈重口味症發作!牛眼肉價錢雖然有返咁上下🤔但質素真系好好😍有四大塊!牛肉嘅紋理清晰,脂肪同肉嘅部份都好均勻☺️切得夠簿,浸落水度好快就熟!入口好香牛味,而且肉質好腍😋真係冇呃你架入口即溶就係咁嘅感覺😌最後又系甜品時間,熔岩南瓜嘅南瓜係熱嘅!中間仲有層紫薯~果然捉緊香港人鍾意食紫薯嘅口味😎混合雲呢拿雪糕食,有種冰火交融嘅感覺~不過南瓜有點硬身,要用啲力去匹😊呢杯咁靚嘅彩虹飲品吸晴度極高!成份有伏特加,紅石榴糖水,橙汁,菠蘿汁同藍橙皮酒😊成杯嘢飲好有層次🙂味道比較甜,所以好易入口☺️酒味唔算好重,反而果味就比較香!酒嘅濃度吾算高,咁就吾怕飲醉失儀態啦~女士們應該會中意😌
椰子雞鍋好足料!平時打邊爐好怕熱氣,用左椰子,湯底清甜又感覺健康清熱啲☺️文昌雞件切得唔會太大舊,職員會比個漏斗你,當漏汁漏完就食得🙂肉質夠嫩,加上職員推薦嘅醬料食(將沙薑,辣椒仔同青檸混合落豉油),更能夠帶雞嘅鮮甜味👍 黑松露龍蝦煲仔飯好巨型🤔三至四個朋友仔都夠😋一打開就聞到好香嘅松露味,而且龍蝦都好大隻🦀餐廳細心咁預先拆開左龍蝦,食嘅時候就方便啲啦🤗飯比較有咬口,而龍蝦肉焗得都吾會熟過頭😊但略嫌煲仔飯嘅味道淡左啲🙈重口味症發作! 牛眼肉價錢雖然有返咁上下🤔但質素真系好好😍有四大塊!牛肉嘅紋理清晰,脂肪同肉嘅部份都好均勻☺️切得夠簿,浸落水度好快就熟!入口好香牛味,而且肉質好腍😋真係冇呃你架入口即溶就係咁嘅感覺😌 最後又系 甜品時間,熔岩南瓜嘅南瓜係熱嘅!中間仲有層紫薯~果然捉緊香港人鍾意食紫薯嘅口味😎混合雲呢拿雪糕食,有種冰火交融嘅感覺~不過南瓜有點硬身,要用啲力去匹😊 呢杯咁靚嘅彩虹飲品吸晴度極高!成份有伏特加,紅石榴 糖水,橙汁,菠蘿汁同藍橙皮酒😊