2022-07-30
喺中環見到一間新開業嘅餐廳🍴餐廳主打健康飲食,有素食,用有機蔬菜🥬仲有多款素食/非素食料理~而且環境充滿大自然氣息🌿感覺好放鬆☺️BUTTERMILK PANCAKES配有覆盆子、煙肉(可以揀素煙肉)、香蕉和楓糖漿以及生開心果😋我地揀咗Japanese Matcha-with cacao nibs,令整個pancake都帶點抹茶嘅清香🍃Panncake口感有點煙靭,咸甜嘅搭配幾夾✨SEARED OCTOPUS PRIME八爪魚腿軟糯彈牙又鮮甜🥰 搭配嘅蔬菜都係有機,食落特別清爽✨連醬汁都係自家調制👍🏻整體感覺好滿足😋SWEET POTATO FRIES清甜嘅番薯薯條🍠炸到脆卜卜~配黑松露蛋黃醬,淡淡的黑松露香氣令人上癮🥰 簡直停唔到口😋😋😋KLEAN AS KALE~ 香蕉及芒果味道比較出💕 加咗羽衣甘藍,變成綠色感覺幾清新健康🌟BRAIN SHARPNER~入面有巴西莓、藍莓及草莓🍓 濃郁得嚟又酸酸甜甜好開胃💕Red velvet cake蛋糕好鬆軟~柔滑嘅Cream Cheese 質感好事絲滑,味道濃郁,又甜而不膩💕 素蛋糕都好好味😋餐廳雖然主打健康飲食,但烹調及食物質素都係幾高質!
BUTTERMILK PANCAKES
SEARED OCTOPUS PRIME
SWEET POTATO FRIES
Red velvet cake
餐廳雖然主打健康飲食,但烹調及食物質素都係幾高質!每道菜,甚至飲品感覺都係精心製作,好惹味好正😋 👍🏻👍🏻👍🏻