2020-10-07 2463 瀏覽
💛 #北角#Present #當下跟個fd子喺北角覓食, 見到附近有呢個裝條別緻嘅💛店就入去試吓啦😋~ 呢度menu好多頁, 超多選擇~ 選擇困難症嘅我哋就揀咗二人dinner set😝, dinner set $498 包括兩個餐湯, 兩個沙律, 一個小食, 一個意粉/意飯, 一個肉類主食, 飲品, 同甜品, 超多嘢😚!! 🥗 沙律沙律都好大份吓😳! 個醋/醬係比較潔身嘅, 酸酸甜甜咁我幾鍾意, 不過朋友就話prefer酸啲嘅🤭~🌽 粟米湯個粟米湯一上枱就聞到超香😍!! 粟米湯好濃郁, 好味🥳🐣 單骨雞翼小食可以揀雞翼或芝士春卷, 我哋就揀咗雞翼, 雞翼個皮好酥脆, 裏面嘅肉質又鮮嫩, 仲好juicy添😋~🍄 黑松露野菌闊條麵我同朋友都好鍾意食黑松露味嘅嘢, 當然一揀就揀咗呢個闊條麵😙 黑松露味真係好香濃🥰, 雜菌份量都好多, 個汁好creamy, 配埋煙un嘅闊條麵都好適合🤩 呢個好食~!🐷 炭烤黑毛豬B主食嗰度我哋就揀咗黑毛豬, 一上菜就比佢個份量嚇親, 真係超大份😱🤩! 唔冲止個豬扒大份, 薯菜都超多~ 想講啲薯角真係好好食, 每塊都好脆口🥳 係我食過最脆嘅薯角! 佢個程度係我
💛 #北角#Present #當下

🥗 沙律

🌽 粟米湯
個粟米湯一上枱就聞到超香😍!! 粟米湯好濃郁, 好味🥳

🐣 單骨雞翼

黑松露野菌闊條麵

🍄 黑松露野菌闊條麵

炭烤黑毛豬

🐷 炭烤黑毛豬
B主食嗰度我哋就揀咗黑毛豬, 一上菜就比佢個份量嚇親, 真係超大份😱🤩! 唔冲止個豬扒大份, 薯菜都超多~ 想講啲薯角真係好好食, 每塊都好脆口🥳 係我食過最脆嘅薯角! 佢個程度係我哋影相影咗咁耐之後依然脆卜卜!😝 薯角實在太出色, 黑毛豬味道都唔錯, 個皮都有啲酥脆, 不過我哋叫咗well done就un咗少少, 下次要試佢個八成熟😋!!

🍨 雪糕
甜品方面可以揀唔同味嘅雪糕, 味道包括 抺茶、荔枝、曲奇、豆腐、芝麻🥰 我哋揀咗荔枝同芝麻, 雪糕球上面唧咗啲朱古力醬, 外形好好睇😋 兩隻味都好香甜, 荔枝比較清新而芝麻又夠濃夠滑🥰 為呢餐畫上完美句號💛

🍫 特濃朱古力
朱古力上面嘅泡沬整成咗可愛嘅哥基公仔,超得意,一定要黎打卡🥰

值得一提係男waiter好有禮貌同幾可愛🥰🤭 (想再去了...
2020-10-06
黑松露野菌闊條麵