2022-01-09 1540 瀏覽
又要禁堂食...🥲最後可以喺餐廳食晚餐嘅日子緊係要好好珍惜,食好D!所以就決定同朋友去呢間韓國餐廳食韓燒放題🍽️🌟晚市放題(星期一至四)($278)食物嘅選擇好豐富,基本上平時韓燒食開嘅牛、豬、雞肉同海鮮都有🤤但呢度最特別嘅係熟食嘅選擇都好多,仲好高質有齊泡菜煎餅、石鍋飯、炒年糕等經典韓國料理🇰🇷但冇諗過連人參雞湯、牛肋骨湯都有🍲不過我地都決定再食豪啲,加$68升級食埋加拿大Prime雪花牛、3A雪花牛、帶子、帆立貝、法式羊架同紅炆牛肋骨菜式多到令人花多眼亂,今次就介紹幾款特別鍾意嘅俾大家~🌟加拿大A3雪花牛、Prime雪花牛🇨🇦一上枱就已經見啲雪花好均勻,絕對冇照騙,甚至仲靚過餐牌上幅圖📸食入口有驚喜,牛味非常香濃,肉質鮮嫩可口就算要加錢升級先食到都完全值得😋🌟牛肋骨肉🐮同雪花牛嘅分別就係呢款有醃過平時去食放題最怕就係呢醃好左嘅肉,為咗蓋過啲雪味整到好鹹呢度啲牛就唔會係咁,個醃料不但冇蓋過啲牛味反而仲令佢更鮮甜,配埋生菜食就最fit喇!🥬🌟羊架🐑本身都幾怕羊嘅羶味,但係呢度嘅羊架唔羶食落仲軟熟多汁,男女老少都啱食🌟五花肉🐷啲肉肥瘦雙間,厚薄切得啱啱好燒完絕對唔會太干,上面層皮非常之有咬
所以就決定同朋友去呢間韓國餐廳食韓燒放題🍽️

🌟晚市放題(星期一至四)($278)
但呢度最特別嘅係熟食嘅選擇都好多,仲好高質
有齊泡菜煎餅、石鍋飯、炒年糕等經典韓國料理🇰🇷
但冇諗過連人參雞湯、牛肋骨湯都有🍲
不過我地都決定再食豪啲,加$68升級

菜式多到令人花多眼亂,今次就介紹幾款特別鍾意嘅俾大家~

🌟加拿大A3雪花牛、Prime雪花牛🇨🇦
食入口有驚喜,牛味非常香濃,肉質鮮嫩可口
就算要加錢升級先食到都完全值得😋

🌟牛肋骨肉🐮
同雪花牛嘅分別就係呢款有醃過
平時去食放題最怕就係呢醃好左嘅肉,為咗蓋過啲雪味整到好鹹
呢度啲牛就唔會係咁,個醃料不但冇蓋過啲牛味
反而仲令佢更鮮甜,配埋生菜食就最fit喇!🥬

🌟羊架🐑
本身都幾怕羊嘅羶味,但係呢度嘅羊架唔羶
食落仲軟熟多汁,男女老少都啱食

🌟五花肉🐷
啲肉肥瘦雙間,厚薄切得啱啱好
燒完絕對唔會太干,上面層皮非常之有咬口
夾埋泡菜、蒜頭🧄同生菜一齊食好正,十分推薦

🌟牛肉他他
估唔到喺香港都食到生拌牛肉!🥩
牛肉冇咩肥肉又冇筋,呈好靚嘅紅色,非常新鮮
同生雞蛋一齊食好順口🥚旁邊仲有切好雪梨同蒜🍐
大家可以根據個人喜好同啲肉一齊食,食完真係有種飛咗轉去韓國嘅感覺!

🌟人參雞湯🐔
放題有提供人參雞湯已經非常少有🥘
佢嘅調味仲非常恰到好處,清甜得黎又有少少人參味,就算怕苦都好易入口
食完好多烤肉覺得有啲膩嘅時候,飲一碗中和一下就啱哂啦~

餐廳上菜速度快,仲要一次都冇漏過單👍🏻
唔禁堂食後,一定要再encore
各位食肉獸都不妨試下呢間性價比高嘅韓燒🤓