2019-06-23 194 瀏覽
放假就上網睇睇有咩好食,咁啱女朋友想食台灣野,就去咗佢屋企附近呢一間嘅台灣菜。咁呢間台灣菜嘅環境其實都唔錯,坐得都算幾舒服,而且服務都算唔錯。飲品方面,咁台式嘅餐廳主打當然都係台式嘅飲品啦,咁我哋都揀咗兩款比較特別嘅飲品。咁分別係叫咗一杯Oreo嘅珍珠奶茶同埋一杯水果茶。咁我會OK珍珠奶茶味道都幾特別,而且都算幾夾同珍珠奶茶。而水果茶都好足料,入邊真係有好多生果。小食方面,我哋叫咗一份醉雞同埋鹽酥雞。咁醉雞我就覺得不過不失啦,冇乜特別。而鹽酥雞揸得都算幾香脆,而且佢都附上好多唔同味道嘅調味粉,例如有椒鹽,咖喱粉等等。咁喺主食方面,我就叫咗一份滷味肉燥飯同埋一個麵線,咁啲滷味都老得幾香味道唔錯。而麵線方面都幾入味。而家錢都算好合理,鍾意食台灣野嘅朋友可以過嚟試試。

而家錢都算好合理,鍾意食台灣野嘅朋友可以過嚟試試。