2023-08-02
今日同朋友去左銀城9樓既mini Friday!呢間餐廳係同事介紹我過黎食,話呢到環境舒適係同朋友聚餐傾計既好選擇😍而且野食同性價比都唔差😆今晚一於去試下先一入座店員簡單介紹下餐牌,我哋揀左一個意粉同一份pizza share 食,朋友話唔氣管敏感就唔飲飲品,我就揀左我最愛既草莓牛奶沙冰明太子忌廉帶子長通粉($178)我超級推介呢款長通粉!明太子好細膩咁散落長通粉既醬汁中而且仲有滿滿份量唔少既三文子籽鋪面!我勁愛呢個組合呢!再配合埋醬汁一同食用,味道口感超creamy好食!帶子一啲都唔細粒!而且唔會過熟,口感滑溜!個人認為必食😍而且份量真係唔少架!2人share 都夠食辣肉腸巴馬火腿薄餅($178)薄餅份量一啲都唔少,而且用料十足,一份有8片,夠哂薄同香脆,仲好惹味!勁好食!薄餅上仲鋪滿我最愛既火箭菜,增添唔少香味😍草莓牛奶沙冰($58)勁eye catching 既一款消暑飲品,而且因為做左沙冰既關係,唔會太甜而且仲鋪左少少朱古力碎放面點綴,好靚啊!餐廳絕對有下次!係causal 咁同朋友傾計既好選擇
氣管敏感就唔飲飲品,我就揀左我最愛既草莓牛奶沙冰
明太子忌廉帶子長通粉($178)
我超級推介呢款長通粉!明太子好細膩咁散落長通粉既醬汁中
而且仲有滿滿份量唔少既三文子籽鋪面!我勁愛呢個組合呢!
再配合埋醬汁一同食用,味道口感超creamy好食!
帶子一啲都唔細粒!而且唔會過熟,口感滑溜!
個人認為必食😍而且份量真係唔少架!2人share 都夠食
辣肉腸巴馬火腿薄餅($178)
草莓牛奶沙冰($58)
而且仲鋪左少少朱古力碎放面點綴,好靚啊!
餐廳絕對有下次!係causal 咁同朋友傾計既好選擇