2022-11-25 147 瀏覽
一個拼盤就帶我品嚐環遊世界美食。Tia Maraa Pearl 🦪嚟自愛爾蘭東南部,帶榛子果仁嘅口感,味道清新SPECIAL Roland LAMBER 🦪法國藍寶石蠔(No.2) 含礦物味,鮮甜可口,肉質結實KRYSTALE🦪法國水晶蠔,口感爽脆,濃郁嘅海水味,鮮味突出,餘韻極長。Josephine🦪嚟自法國,海水味適中,帶子位爽脆、裙邊位有咬口,蠔味回甘濃郁悠長。La Perle Noire🦪法國黑珍珠,蠔肉飽滿而滑順,鮮鹹嘅海水味,屬濃味嘅品種。 Gillardeau🦪法國吉拉多蠔 No.2入口爽脆,清新嘅海水味,甘甜無比,帶點榛子同淡淡煙燻味。北海道活赤貝 咀嚼時嚼勁十足,鮮甜爽彈北海道帶子厚身細密,味道濃郁鮮甜法國藍蝦肉質肥美結實,啖啖肉,口感鮮甜爽彈無得去旅行都可以食到各地美食,今餐無論味道、口感、層次都能為我味覺帶來衝擊,估唔到外賣有咁高質新鮮嘅美食 。好用心嘅包裝👇🏻下面有冰底墊住,生蠔由淡味開始食起。仲有燈發光🥰,好高級嘅感覺。餐廳仲有其他熟食選擇👇🏻
一個拼盤就帶我品嚐環遊世界美食。

Tia Maraa Pearl 🦪
嚟自愛爾蘭東南部,帶榛子果仁嘅口感,味道清新

SPECIAL Roland LAMBER 🦪
法國藍寶石蠔(No.2) 含礦物味,鮮甜可口,肉質結實

KRYSTALE🦪
法國水晶蠔,口感爽脆,濃郁嘅海水味,鮮味突出,餘韻極長。

Josephine🦪

La Perle Noire🦪
法國黑珍珠,蠔肉飽滿而滑順,鮮鹹嘅海水味,屬濃味嘅品種。

Gillardeau🦪
法國吉拉多蠔 No.2
入口爽脆,清新嘅海水味,甘甜無比,帶點榛子同淡淡煙燻味。

北海道活赤貝
咀嚼時嚼勁十足,鮮甜爽彈

北海道帶子
厚身細密,味道濃郁鮮甜

法國藍蝦
肉質肥美結實,啖啖肉,口感鮮甜爽彈

餐廳仲有其他熟食選擇👇🏻
2022-11-22