2022-04-12 155 瀏覽
🇭🇰中環-Ministry of Mussels呢排成日出街食飯都好多人~~所以間唔史都會想食下外賣🤪前排見到呢間好多人都介紹嘅 西餐就即刻叫咗返嚟試下😚佢哋係一間位於蘭桂坊加州大廈三樓的頂級運動酒吧餐廳,佔地超過 4,000 平方尺。好大好正~如果遲下開返晚市堂食都會好想去同朋友仔chill吓 好有外國嘅感覺😍⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗👅 青口自煮包(⭐9/10) $238/包10分鐘烹調零失手青口自煮包~啱晒我呢啲又懶又想食正嘢嘅人🤫好方便 就咁將一包醬汁同埋一包青口放落去滾咗嘅水度,浸大概五至10分鐘,然後拎起兩包野,將青口果包去水,再將青口同埋醬汁倒落嗰個佢為我準備咗嘅錫紙盤度就輕鬆食得😍🔹 Lobster Bisque Mussel龍蝦濃湯味青口估唔到佢個醬汁竟然唔係剩係得湯,係仲有唔少龍蝦肉係入面,真係好足料同surprise !!而佢既青口一打開已經有海水味,食落好新鮮同埋滑潄,再配埋個龍蝦湯,啲青口浸晒落個湯入面,好入味,而且個龍蝦湯好濃郁,絕對唔會話冇乜鮮味,即使食完青口再加意粉落去都仲係咁好味😍🔹 Singa
🇭🇰中環-Ministry of Mussels

👅 青口自煮包(⭐9/10) $238/包

🔹 Singapore Chili Crab Mussel新加坡辣蟹青口
覺得辣蟹味同龍蝦湯咪又係兩種感覺~~果一種感覺係濃湯呢一種感覺去食咁炒蟹嘅feel🥰辣蟹嘅汁有少少辣辣地嘅味道,令到成碟餸變得更加開胃,好惹味~~食完青口剩低左嘅汁我仲攞咗嚟撈飯😎

👅 招牌鼠尾草檸檬烤雞(⭐9/10) $288
呢隻檸檬烤雞係選用優質冰鮮清遠走地雞,以鼠尾草、檸檬皮、迷迭香、馬鬱蘭、牛至等多種香料醃製二十四小時~~所以食得出佢個外皮係同坊間嘅唔同😙個味道獨特好多 而且個外皮真係脆卜卜,肉質亦都好潄滑多汁(睇吓啲相就知)~~再加上佢配搭左一個好特別嘅汁,就係自家製既紅醋栗醬😚小編表示好正~~因為最鍾意就係啲人自家製嘅汁 本身個雞已經好正 再配埋呢個自家製嘅汁簡直係誠意之作😋

⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ⍗

🎏地址:Ministry of Mussels (中環)
1.中環德己立街30-32號加州大廈3樓

#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #followforfollow #food #yummy#likeforfollow #followme #eat #食好西 #吃貨 #likeforlikes #blogger #hkfollows#中環 #中環美食 #中環 @ministryofmussels

按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗
#lg_中環