2022-01-24 73 瀏覽
壽司刺身,絕大部份香港人都鍾意㗎啦,我都唔例外😁😁獎勵自己,好多時候我都會買靚靚壽司😋😋疫情緣故,最近迫自己一係外賣,一係自己煮。估唔到竟然可以堅持到兩個星期,一於食餐好嘅,獎勵下😁😁東京街依一間主打外賣嘅壽司店,喺其他地區都有分店,見佢哋門面有唔同嘅display,都幾吸引。餐牌選擇好多,尤其是係一啲派對/多人set今晚自己一個食,左揀右揀,叫左一個「東京A」總共有12件,夠晒滿足!細心D睇佢哋做既壽司都幾用心、講究,一份外賣壽司,都用咗唔少裝飾可食用嘅花,令到賣相更加靚👍🏼👍🏼「帶子拖羅魚之戀」個賣相亦非常吸睛!帶子上面,放咗拖羅魚蓉,仲有三粒大大粒嘅三文魚子同少少蔥,味道清新,口感層次豐富,有趣有趣😁😁值得一提嘅係,佢哋嘅壽司舊飯唔會太大,反而刺身都係好肥美或者厚切!就連北寄貝,都有驚喜!原隻北寄貝非常肥美,甜味係慢慢滲出來🤤🤤夠晒新鮮!

今晚自己一個食,左揀右揀,
叫左一個「東京A」
總共有12件,夠晒滿足!

細心D睇佢哋做既壽司都幾用心、講究,