2022-10-14
放工想同朋友chill下 又想一次過食唔同種類嘅嘢食🤤除左食自助餐 放題之外 串燒店都滿足到我哋願望🍢😆於是就係尖沙咀搵左間串燒店坐低慢慢食下嘢傾下計咁😙🍆蒜蓉原條茄子成條茄子橫切面咁上真係好滿足,茄子調味剛剛好,食落唔會淨係得孜然味搶左茄子味,可以一絲絲咁拉起黎食🌊海大蜆呢個用左錫紙兜去燒,可以保留到啲蒜蓉汁之餘,同時又可以令到啲蜆入味,大大隻蜆食落去好有口感,海鮮鮮味同蒜蓉真係好夾🐟脆肉鯇魚腩脆肉鯇魚腩平時打邊爐就食得多,估唔到串燒都有,魚腩好爽身,燒過之後果然更加脆,魚骨都唔多,好方便食🧀日式芝士年糕 食落好煙韌,咬到中間個陣要小心啲,因為啲芝士準備要流出黎🦐鹽燒大海蝦蝦殼唔痴肉身好易剝,肉身爽實 好新鮮嘅海蝦🐖午餐肉咬落去好有滿足感嘅厚度,兩面都燒得好香脆🐂厚切牛舌心+鮮雞腎燒得岩岩好 唔會好韌好難咬🍜米線-雞肉豆腐金菇腸仔娃娃菜串燒屬於比較重口味,所以米線我哋叫左清湯中和番,個湯底好好鮮甜,娃娃菜同蘿蔔都好入味,豆腐都好完整🍍有機菠蘿佢表面有層焦糖,要趁熱食,咬落口好多汁,好酸甜開胃🍠一口蕃薯除左肉類,串燒都有澱粉質之選,呢款日本小甜薯,燒完之後啲甜味更加突出🍮甜品唔知係咪川
🍆蒜蓉原條茄子
🌊海大蜆
🐟脆肉鯇魚腩
🧀日式芝士年糕
食落好煙韌,咬到中間個陣要小心啲,因為啲芝士準備要流出黎
🦐鹽燒大海蝦
蝦殼唔痴肉身好易剝,肉身爽實 好新鮮嘅海蝦
🐖午餐肉
咬落去好有滿足感嘅厚度,兩面都燒得好香脆
🐂厚切牛舌心+鮮雞腎
燒得岩岩好 唔會好韌好難咬
🍜米線-雞肉豆腐金菇腸仔娃娃菜
🍍有機菠蘿
佢表面有層焦糖,要趁熱食,咬落口好多汁,好酸甜開胃
🍠一口蕃薯
🍮甜品
唔知係咪川菜嘅特色甜品呢,係白色嘅涼粉,配上紅糖漿、山楂、花生、芝麻,成個組合好新鮮但同時有種健康嘅感覺