2021-11-15 232 瀏覽
Cobber Coffee and Tonys Pastry 📍:觀塘駿業里8號世貿大樓1樓🚗:觀塘地鐵A2出口 步行6分鐘📞:+852 3468-3509💲:~HKD200/head for dinnerFood quality✔️:海鹽焦糖爆谷梳乎厘班戟、蒜香蟹肉炒意粉、芒果乳酪碎冰、意大利芝士熔岩總結:👍🏼觀塘出名工廈打卡店 唔做預約只做walk in 都一直做到無停手 野食靚得嚟仲要好食 啱哂愛好打卡嘅大家😎👍🏼一直知佢甜品出名 但令我意外係佢嘅意粉🍝仲出眾過甜點🍮 建議大家嚟一定要叫下鹹點 佢嘅蒜香蟹肉意真係超正 蒜味重但唔會好油 每一啖都食到蟹肉 最衰係最初啖啖都食到蟹殼 希望再改善下 而且碟嘢都幾辣下 唔食辣嘅朋友要注意⚠️下👍🏼梳乎厘同tiramisu 就相機📷食先一流 時間啱啱好 每口都食緊空氣咁 質地較實一啲都唔係唔熟嗰種流性質地 好食😋但如果再重啲蛋香就更perfect 👍🏼tiramisu嘅咖啡味都幾濃 但我覺得可以落少啲糖酒味都可以再重啲 但其實兩道都好正 我都係雞蛋裡挑骨頭🤣👍🏼佢啲嘢飲真係超大杯 兩個人share都飲唔哂 乳酪味都重 如果餐廳可以提供細杯裝就更
📍:觀塘駿業里8號世貿大樓1樓

總結:
蒜香蟹肉炒意粉

海鹽焦糖爆谷梳乎厘班戟

意大利芝士熔岩

👍🏼佢啲嘢飲真係超大杯 兩個人share都飲唔哂 乳酪味都重 如果餐廳可以提供細杯裝就更好
芒果乳酪碎冰

👍🏼冇實物menu只可手機落單 幾方便 買單直接出去cashier就得😋
👍🏼竟然唔收加一 呢個時代係香港算難能可貴

👍🏼坐咗差唔多四個鐘 都冇趨我哋走 加分🔥
👎🏼環境行chill cafe路線 樓底唔高 而且一樓預咗冇景觀可言 空間都大 但枱與枱擺得好迫 完全聽到隔離枱講咩(其實香港好多餐廳都有呢個問題 理解餐廳想做多幾枱生意 但你又唔係茶餐廳收費 收得呢個價我expect會坐得舒服啲🤔

👎🏼餐廳位置唔太易揾到 佢係1樓 可以選擇係後巷行一層樓梯上去或者搭電梯上2樓再行1層樓梯 啫係點都一定要行樓梯

蒜香蟹肉炒意粉
海鹽焦糖爆谷梳乎厘班戟