2022-01-22
朋友生日想食西餐,有人介紹左呢間比利時菜,試完覺得整體都幾高質,性價比都幾高☺️餐廳樓底好高,裝修都好有西式vintage感,幾有氣氛✨🔸Lobster Risotto龍蝦意大利飯 (HK$295)一上枱就覺得超吸睛,意大利飯軟硬度適中,而且十分入味,濃濃嘅番茄味😛蝦肉都幾彈牙,食落好滿足🦞🔸Rib-eye 肉眼牛扒 (HK$425)叫左medium嘅400g美國黑安格斯肉眼,食落juicy🥩牛扒上有黑松露牛油,食落帶淡淡嘅黑松露味😉仲有配埋沙律菜同薯條,薯條嘅鹽同黑椒味好出,口感香脆🍟🔸Crab Tin凍蟹肉千層 (HK$155)好多人推介嘅前菜,份量比想像中多🤣以西芹頭、毛豆、牛油果、番茄、豆芽苗、蛋黃醬、檸檬油醋汁所製作嘅千層,凍凍咁食都幾開胃~不過法式多士都略硬左啲呢🔸Son of Gun (HK$100)Whisky, Mango, Lemon呢到仲有好多特色飲品,呢杯嘅威士忌配埋芒果同檸檬,配埋主食都好match🍹
🔸Rib-eye 肉眼牛扒 (HK$425)
🔸Crab Tin凍蟹肉千層 (HK$155)
🔸Son of Gun (HK$100)
Whisky, Mango, Lemon