2021-08-08 333 瀏覽
以前讀U果陣成日都會去南山村食品X樓,今日咁岩去開影相,影影下落雨,唯有去附近餐廳食下野避雨😂咁岩見到地下街市果層有間幾靚嘅cafe,早啲入去食個dinner🤣😍·1️⃣英式炸魚配薯條沙律($78)呢個炸魚薯條真係不得了,炸魚勁大塊😍😍影相影左好耐,食落去仲係好脆,粉漿夠晒薄,仲有我最愛嘅粗粗薯條,呢個價錢黎講真係好抵食🤤·2️⃣肉眼扒配時令薯菜($138)原本個餐係西冷,但太好賣賣晒,所以轉左肉眼😂叫左5成熟,但黎到切開係七成,好彩唔韌,而且仲有牛味,仲可以點黃色芥末醬😍·3️⃣鐵鍋荷蘭寶貝焗班戟配雪糕($68)見到個名幾得意所以叫黎試下😂職員好好人,見我地差唔多食完主菜,會問甜品想幾時上,因為要預返15分鐘左右☺️呢個甜品個樣好吸引,拿拿臨影左張相就食🤣🤣班戟煙煙韌韌幾好食,加左生果同jam酸酸甜甜咁幾好食,識食一定係雪糕連埋班戟一齊食😌·4️⃣焦糖脆脆鮮奶朱古力(半價$19)因為叫左牛扒同炸魚薯條呢兩款烤物,所以可以半價加配飲品😍焦糖脆脆一咬落去好脆,咬多幾下會慢慢變煙韌,鮮奶朱古力都好香好濃,絕對唔會係溝水溝到無味果種,呢杯咁邪惡嘅野當然係我叫架喇😈🤭如果本身唔中意飲朱古力或者太甜嘅人最好揀返其
1️⃣英式炸魚配薯條沙律($78)
2️⃣肉眼扒配時令薯菜($138)
3️⃣鐵鍋荷蘭寶貝焗班戟配雪糕($68)
4️⃣焦糖脆脆鮮奶朱古力(半價$19)
因為叫左牛扒同炸魚薯條呢兩款烤物,所以可以半價加配飲品😍焦糖脆脆一咬落去好脆,咬多幾下會慢慢變煙韌,鮮奶朱古力都好香好濃,絕對唔會係溝水溝到無味果種,呢杯咁邪惡嘅野當然係我叫架喇😈🤭如果本身唔中意飲朱古力或者太甜嘅人最好揀返其他飲品😂
5️⃣藍色海洋(半價$19)
呢杯係佢地嘅自家製蒟蒻氣泡特飲,入面有菠蘿、藍柑同埋百香果蒟蒻,一層藍一層黃顏色好靚😍味道好清新,唔會太甜,岩晒好似A先生呢種中意飲梳打嘅人😝
呢餐食左咁多野都只係三百幾蚊,性價比真心好高😍下次仲想試埋佢其他小食同埋All day breakfast,因為今日賣晒😂