2023-11-01 66 瀏覽
一家人落去屋企樓下嘅泰國餐廳食嘢,之前已經嚟過,覺得好好食,今次又再嚟。今次叫咗一個沙律,兩杯飲品和兩個飯。先食呢個柚子鮮蝦沙律🦐🥗,酸酸甜甜,好清新開胃,鮮蝦又爽又甜,但合埋玉豆,香菜,洋蔥和雞絲等材料,非常惹味。冰冰涼涼龍眼冰🍹,入邊有超多龍眼肉,龍眼汁清甜又鮮甜,整杯都係龍眼嘅精華。椰香十足珍多冰🥥🧊,入邊仲有清香斑蘭味嘅蒟蒻,椰香和斑蘭香味超夾,極度推薦俾大家飲!黃油十足海南雞飯🐓🍚,食過返尋味,飯有超香嘅黃油和黃薑味,配埋又嫩又滑嘅雞一齊食,好味到不得了!配埋海南雞醬更加好味,佢個蘿蔔湯非常清甜。滋味無窮蘭王蛋香葉辣肉碎飯🌿🍚,又香又辣嘅肉碎配上香味十足嘅香葉,香味十足,再加上玉豆和辣椒,啱晒鍾意食辣嘅我,炒肉碎而滲出嚟嘅醬汁,更係整碟飯嘅精華,加上半熟荷包蛋,混合蛋液一齊食,完美嘅味道!