2018-04-25
今日同男朋友去左呢間新開既燒肉店,位置超方便,位於銅鑼灣Sogo對面。食物款式選擇都幾多,由牛肉、豬肉、羊肉到海鮮都有。同一般燒肉店一樣,都會有3款醬汁,不過呢3款汁我都覺得麻麻。左邊係類似日式豉油,中間類似醋,酸酸地咁,右邊係類似韓式辣醬咁。<溫泉蛋紫菜飯,$38>呢個溫泉蛋紫菜飯就正正常常,無乜特別。<澳洲黑毛和牛盛合,$298>呢個澳洲黑毛和牛盛合總共有4款和牛,分別係肉眼、里肌肉、肩胛同一口和牛,每一款都會有三塊,一共十二塊。我地都好推介大家食呢個,和牛質量好高,亦好新鮮,如果想食得好少少既可以揀呢個,一次過試到4款和牛。呢4款和牛入面,左邊個款比較普通,右邊個款係較為肥美,下邊個款最腍,上邊個款係最好食,脂肪分佈最平均。4款都好好食,好腍好香牛味,咁既價錢我地都覺得都算抵食!<特上厚切牛胸腹(鹽燒),$98>呢個特上厚切牛胸腹$98有五塊,呢款就比較瘦,無咁重油分,食落比之前既澳洲黑毛和牛韌少少,但係都有好香既牛味!<辛口豬頸肉,$63>辣味既豬頸肉好特別,好惹味。如果將個表面燒耐少少,脆脆地就更好食!我好推介大
食物款式選擇都幾多,由牛肉、豬肉、羊肉到海鮮都有。 同一般燒肉店一樣,都會有3款醬汁,不過呢3款汁我都覺得麻麻。
呢個溫泉蛋紫菜飯就正正常常,無乜特別。
4款都好好食,好腍好香牛味,咁既價錢我地都覺得都算抵食!
我好推介大家去食呢間,性價比都幾高!而且食材新鮮,環境都唔錯,絕對值得一試!