2024-10-17
近排忙到無時間去旅行,惟有食住日本野解下思鄉之情先。我同朋友都唔係好大食,所以今日揀左N set$1,080 應該就夠食喇。先付三品南瓜汁豆腐,豆腐配上香甜南瓜汁,嫩滑而且豆味濃郁👍🏻黑梅貝配汁煮大根,黑梅貝口感爽彈父根煮得好入味!荀菜配車厘茄,簡單得黎清新開胃,準備好胃口食正野🥳岩手縣生蠔,好似手掌咁大😍超肥美,口感creamy帶有淡淡海水味甜蝦他他配鱈魚乾,甜蝦他他好鮮甜,加入柚子醬令味道更清爽,配埋脆脆鱈魚乾一齊食更有層次!松露間八魚,第一次食呢款魚,口感香醇,仲帶點脆口,加入松露更突顯鮮味。劍魚腩配醬油蛋黃劍魚腩肉質柔軟,鮮甜👍🏻撈埋蛋黃入口更嫩滑。A4和牛,外層煎到微脆,內層粉嫩,接近入口即溶!煙燻銀鱈魚,非常打卡able 既一道菜😍煙燻過後逼出魚肉既油脂,入口甘香!白粟米,超級清甜!!仲好解膩👍🏻真羽太壽司,肉實結實,有嚼勁。木一鯛壽司,魚味較清淡,但好鮮甜。蜜甘雕壽司,呢款魚係食用加入蜜甘既飼料,唔怪得入口清香仲有啲果味!大拖羅,肥美甘香,鮮味十足🥰帆立貝配北海道紫海膽壽司,不敗配搭🥰帶子厚身鮮甜,配埋creamy海膽,諗起都想再食!海膽手卷,滿滿既海膽,大滿足🥰吸物,係
先付三品
南瓜汁豆腐,豆腐配上香甜南瓜汁,嫩滑而且豆味濃郁👍🏻
黑梅貝配汁煮大根,黑梅貝口感爽彈父根煮得好入味!
荀菜配車厘茄,簡單得黎清新開胃,準備好胃口食正野🥳
劍魚腩肉質柔軟,鮮甜👍🏻撈埋蛋黃入口更嫩滑。
A4和牛,外層煎到微脆,內層粉嫩,接近入口即溶!
白粟米,超級清甜!!仲好解膩👍🏻
真羽太壽司,肉實結實,有嚼勁。
木一鯛壽司,魚味較清淡,但好鮮甜。
大拖羅,肥美甘香,鮮味十足🥰
海膽手卷,滿滿既海膽,大滿足🥰