2019-06-21 50 瀏覽
今日一個人去開北角,想幽靜地吃個午餐,見到金鶴拉麵喺和富中心開咗分店,裝修坐位都好舒適。一坐低店員service好親切,提供熱茶+濕紙巾,介紹了店內推廣緊嘅"極濃雞白湯拉麵", 聽到"濃郁而黏口"嘅湯底,唔洗諗...一定要試!食拉麵,湯底是最重要。好驚訝 拉麵上滿佈高高又大條的牛蒡,脆卜卜又清甜,睇得出用心製作,日本雞片都幾大塊好嫩滑又唔鞋,口感好特別,絕非平時食到一般的雞。店員溫馨提示牛蒡襯未浸淋 盡快食,雞片不要浸湯底太耐,會破壞了口感,另配有叉燒.溫泉蛋,大大碗😋果然是有質數有服務,感覺比日本吃到的更滋味更足料👍🏻lunch時段,還追加了"燒黑豚肉串", 厚切好Juice😋其實仲有其他都好想試,可惜一個人吃,下次要帶d Friend嚟 再Encore試埋其他款👍🏻
2019-06-21