2018-01-01
韓式餐廳今時今日係香港已經到左氾濫既地步,想搵間真係好食既都唔易。今次約左友人黎依間Dodam Chicken, 本身期望都不大,但一試就覺有驚喜一坐低,覺得餐廳環境乾淨又新,令人心情愉快即刻睇餐牌先其實依家啲韓國菜式萬變不離其宗,只有好食同難食之分點好餐後無耐都上菜啦先講飲品,我叫左杯Corona Monster, 都係果類將支酒倒轉擺既韓式飲料,味道可以,但唔算十分出眾,雖然隻杯冇想像中咁大,但考慮埋佢支酒既容量,其實十分之夠飲之後食物黎啦先講烤芝士豬肋骨真係好好食豬肋骨烤得好香,肉味濃,肉質都夠嫩而個芝士真係一流芝味濃而不穌,將芝士捲埋啲菜包住舊豬肋骨一齊食,味道更有層次我地仲叫左個招牌薄餅味道都好有驚喜個薄餅其實無咩肉,主要突出佢用料簡單得黎口感同味道豐富味道主要來自芝士同埋類似麻醬咁既沙律醬直得一提係佢個批底,係有兩層架,但唔好以為咁樣佢就好厚好難咬得開其實佢仲係好薄架,兩層批底既原因係令佢食起上黎更有層次感同咬口最後,當然唔少得韓式炸雞啦,其實我地係叫左烤雞餐廳有提供好多種唔同既雞,揀果時都諗左好耐架講番個味道,覺得都好夠汁,每件雞都入味,而佢提供既雞件唔一定件件都雞翼雞鎚
一坐低,覺得餐廳環境乾淨又新,令人心情愉快即刻睇餐牌先 其實依家啲韓國菜式萬變不離其宗,只有好食同難食之分點好餐後無耐都上菜啦