2021-07-16 148 瀏覽
📍一杯屋 (銅鑼灣) 有時夜晚想同朋友出去chill下,除左落bar之外,🏮居酒屋其實都係一個好好嘅選擇。今次就黎到位於銅鑼灣既一杯屋~ 呢到環境好靜好舒服,佢哋嘅裝修好有格調好有日本風情,🇯🇵係典型既居酒屋風格 ,黎到就有好似去左日本旅行既feel~𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️免治雞肉串 🐤未上菜既時候已經聞到陣陣既燒烤香味~ 🥰 呢串免治雞肉串咬落去啖啖肉!雞肉既肉質好嫩滑,而且入面仲有啲軟骨,食落好香好有口感!▪️甲羅燒 🦀蟹迷必點呀呢個,估唔到會有咁多蟹膏!! 😍滿滿既蟹膏佈滿左成個蟹蓋,感覺好幸福!蟹膏既鹹味適中,而且仲好有鮮味~ ▪️金菇肥牛卷 🐮金菇肥牛卷幾時都係我既最愛!🤤油香豐富既肥牛包住左超多金菇,金菇超juicy!! 一咬菇去就爆左好多汁出嚟~▪️乳酸梳打 🍹乳酸梳打酸酸甜甜咁,飲落感覺好清新解渴,食完串燒飲呢個啱哂!😌𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:📍銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心8樓8/F, Macau Yat Yuen Centre, 525 Hennessy Road, Causeway Bay
📍一杯屋 (銅鑼灣)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️免治雞肉串 🐤