2021-04-26
板神 打主鉄板燒及日本料理,午市性價比甚高,所以平日午市都全場爆滿,必須預先訂座!而家未有得去旅行,去食返餐靚嘅日式鉄板燒,真係會有去咗日本旅行嘅感覺!櫻.席前鉄板燒二人前我地選擇了美國牛肉薄燒$1080!二人餐非常豐富,包括有:前菜、時令沙律、時令刺身五款、銀雪魚、鐵板燒活南非鮑魚、美國牛肉薄燒、炒飯、煮椰菜、湯及甜品!仲送鉄板口活龍蝦一隻!前菜係粒粒明太子,鮮味突出,好醒神!時令沙律係龍蝦肉胡麻醬沙律,清新開胃!時令刺身5款分別有甜蝦、目張、深海池魚、赤身、炙燒金目鯛!款款新鮮甜美,好美味!鐵板燒活龍蝦 (每人半隻)龍蝦肉加入牛油及龍蝦膏煮成,濃厚鮮甜,令人回味無窮!勁正呀!銀鱈魚魚皮煎至香脆可口,魚身表面煎至金黃微脆,魚肉嫩滑多汁,外脆內嫩,令人一試難忘!鐵板燒活南非鮑魚鮑魚真係好新鮮,放上鉄板時仲會郁架!鮑魚爽口彈牙,好味道!美國牛肉薄燒牛肉薄燒上加入蔥花及炸蒜,再卷起,充滿牛肉香及牛汁,好惹味!炒飯炒飯粒粒分明,加入牛肉粒及蔬菜粒一齊炒,好滋味!煮野菜蔬菜中加入了許多櫻花蝦,有心思!湯麵豉湯加入龍蝦頭一齊,帶有龍蝦鮮味!甜品焦糖多士香脆甜美!迷你蛋卷口感鬆軟滑,又好味!
我地選擇了美國牛肉薄燒$1080!
前菜 係粒粒明太子,鮮味突出,好醒神! 時令沙律 係龍蝦肉胡麻醬沙律,清新開胃!
時令刺身5款 分別有甜蝦、目張、深海池魚、赤身、炙燒金目鯛!款款新鮮甜美,好美味! 鐵板燒活龍蝦 (每人半隻) 龍蝦肉加入牛油及龍蝦膏煮成,濃厚鮮甜,令人回味無窮!勁正呀! 銀鱈魚 魚皮煎至香脆可口,魚身表面煎至金黃微脆,魚肉嫩滑多汁,外脆內嫩,令人一試難忘!
鐵板燒活南非鮑魚 鮑魚真係好新鮮,放上鉄板時仲會郁架!鮑魚爽口彈牙,好味道! 美國牛肉薄燒 牛肉薄燒上加入蔥花及炸蒜,再卷起,充滿牛肉香及牛汁,好惹味! 炒飯 炒飯粒粒分明,加入牛肉粒及蔬菜粒一齊炒,好滋味!
煮野菜 蔬菜中加入了許多櫻花蝦,有心思!
湯 麵豉湯加入龍蝦頭一齊,帶有龍蝦鮮味! 甜品 焦糖多士香脆甜美!迷你蛋卷口感鬆軟滑,又好味!