2022-07-03 107 瀏覽
鰂魚涌新開日式ᴄᴀғᴇ 🍣平時如果喺鰂魚涌度食嘢都係太古坊附近,不過而家有新嘅選擇啦😊 呢間cafe位置好方便,環境好舒適,裝修好日式,如果好彩可以坐到卡位嘅話就啱晒打卡🫰📷 佢平時dinner嘅話有dinner set或者a la carte menu,由於實在有太多嘢食想試,所以揀咗a la carte唔同款式嘅食物🙌首先一定要推介佢嘅「黃金蟹肉萵筍忌廉蟹籽扁意粉 🦀 」,覺得佢嘅蛋黃同埋蟹肉味真係好特別🥰🥰 同埋有啲蟹子喺上邊覺得口感特別豐富😋 黎日式cafe食嘢當然都要試埋佢啲壽司卷啦🤩 試左佢嘅「黑松露鰻魚卷 🥢」同埋「香辣碎吞拿魚腩卷 🍣」兩款都幾好食!佢係隻碟有啲醬汁俾你點,同時做埋裝飾點綴下都唔錯😆甜品就一定要試吓「幸圓·宇治金時刨冰 🍧」啦!!喺呢個夏日炎炎嘅天氣食刨冰真係好適合😛 自己本身都好鍾意抹茶,所以唔使諗就已經揀咗呢個抹茶刨冰啦!佢個size真係超大個😂😂 兩個人都未必食得晒😂😂 最後當然都要叫番個嘢飲啦!推介𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙋𝙖𝙧𝙖𝙙𝙞𝙨𝙚 🍹佢係用芒果同埋菠蘿整嘅,味道好鮮甜🤗 好飲!
鰂魚涌新開日式ᴄᴀғᴇ 🍣

黃金蟹肉萵筍忌廉蟹籽扁意粉