2018-12-11 42 瀏覽
同朋友仔嚟到佐敦覓食,嗰日落住大雨,由地鐵站一直行其實就唔係好遠嘅,嚟到餐廳門口有啲狼狽,店員即刻出嚟幫我地將把遮修好,再安排我哋上去坐低,期間都非常有禮貌,而且面帶笑容,所以我哋第一印象都覺得幾好!入到黎見到環境好闊落,裝修好靚,而且都幾有情調,座位好舒服仲有cushion可以攬!最近愛上左食金目鯛,佢係屬於比較淡味嘅刺身,但食到最後又會有一種好香嘅鮮味,配埋柚子汁食就最夾!珍寶帆立貝夠晒大隻,鮮味十足!牡丹蝦都非常鮮甜,食得出餐廳對食物質素有要求!再嚟一個軟殼蟹牛油果沙律,不得不讚呢個汁好好食,唔似出邊咁樣落現成醬汁。天婦羅粉薄夠脆口,隻大蝦甜甜地好好味呢一個鰻魚飯可以加茶做泡飯,啱晒凍凍地嘅天氣,鰻魚炭燒到窿窿地,非常香口,配埋蛋絲同珍珠米,加上少少紫菜蔥花一齊食,一試難忘!之後仲有豆腐雪糕配手炒黑糖, 呢個雪糕豆腐味超級濃!配埋黑糖漿,感覺有啲似食緊沖繩豆腐👍🏻走嘅時候店員都記得主動攞返把遮俾我哋,食嘢期間嘅服務都非常好,我同朋友仔都食得好開心,一定會再嚟!

天婦羅粉薄夠脆口,隻大蝦甜甜地好好味