2023-01-29
餐廳面積雖小但裝潢充滿心思,門口及內部放滿同蠔有關嘅裝飾,整體感覺好和風。而餐廳主打生蠔全部由日本岡山縣北木島喜多嬉牡蠣養殖場直送,90分鐘放題($498)入面可以任食生蠔、烤蠔、串燒及蠔製主食!頭盤 - 喜多嬉九品食放題會每人先上一個豐富頭盤,好靚好igable!🐚象拔蚌刺身: 薄薄一片好彈牙,味道鮮甜。🐚牡蠣刺身伴土佐酢啫喱: 生蠔好飽滿,質感好滑好creamy,食落帶微微海水咸味,配埋辣味蘿蔔蓉同酸酸地嘅醋啫喱,口感會多啲層次,亦無咁膩。🐚活燒白鰻魚:外層燒到少少脆身,魚肉幾肥美,擦咗醬汁所以味道甜甜地。🐚月見手工燒雞肉丸子:雞肉丸子幾紮實,入面有啲軟骨增加口感,配埋蛋黃汁加多層鮮味。🐚喜多嬉牡蠣茶漬飯:湯底滿滿濃郁蠔味,簡單但好食!❤️頭盤入面仲有野菜沙律、秋葵天婦羅及天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉,另外生蠔及茶漬飯都係可以再encore,其他不包括係放題入面,想食要另外單點。烤牡蠣 & 烤帆立貝烤蠔每隻都漲卜卜,收縮咗肉質仍然緊致,而比起生蠔,烤蠔食落會覺得海水咸味再重啲。而烤帆立貝大大隻好厚肉,味道都鮮甜。串燒串燒選擇大概有10款,即叫即整,比較意外呢度有七里香串燒,雖然好肥好邪惡,但
頭盤 - 喜多嬉九品
食放題會每人先上一個豐富頭盤,好靚好igable!
🐚象拔蚌刺身: 薄薄一片好彈牙,味道鮮甜。
🐚喜多嬉牡蠣茶漬飯:湯底滿滿濃郁蠔味,簡單但好食!❤️
烤牡蠣 & 烤帆立貝
串燒
串燒選擇大概有10款,即叫即整,比較意外呢度有七里香串燒,雖然好肥好邪惡,但啖啖雞油香好正,而雞大腿肉外皮燒到焦脆,正呀!
牡蠣五島手延湯烏冬
烏冬幾幼身,有啲似上海麵,而麵身幾煙韌,湯底一樣好鮮甜,麵條掛滿蠔湯好好味。
放題亦包飲品,有汽水及自家製冷泡茶,個人喜歡茉莉薰花茶,幾清香。
餐廳嘅蠔真係幾高質,個人最喜歡烤蠔及湯烏冬。如果想瘋狂食蠔又想有質素,呢度會係個唔錯嘅選擇。