2023-07-15 24 瀏覽
一聽到即將要限制日本海產進口,二話不說就去搵間日本餐廳食下刺身先啦。九龍城有間性價比高嘅日本餐廳,都幾值得去食。🦞鐵板燒原隻龍蝦🦞龍蝦肉肉質飽滿,加埋小小炭燒味,好滿足。師傅將龍蝦肉切到一口size,方便我地呢d懶人食哂龍蝦d肉。而龍蝦頭就開左一半俾我地食埋龍蝦頭d膏😋😋😋呢道菜值得大家一試。上戶刺身盛🐟黎到日本餐廳,一定要食下刺身。呢度嘅刺身盛有4款刺身,每款刺身都好新鮮。刺身最好就當然係厚切啦,呢度就做到呢個效果。油甘魚、三文魚同埋赤蝦都各有2件,而帶子就有4-5片,非常鮮甜。😋😋😋壽司盛🍣呢度嘅壽司盛有8款壽司,每款都好有特色。鰻魚肉質鮮嫩,而且好厚肉😋赤身肉質厚實,有咬口😋左口魚裙邊輕輕燒過後,帶點魚油,入口即溶😋赤蝦鮮味十足,師傅將蝦尾切埋,非常細心😋

🦞鐵板燒原隻龍蝦🦞
鐵板燒原隻龍蝦