2022-01-02
係黃埔行完街, 諗住落aeon買d野番屋企煮, 落到去見到依間泰菜, 門面幾靚仔menu又好似唔錯, 就懶鬼上身都係係度食埋先番去🤤menu有二人餐, 四人餐胸可以散叫, 選擇都幾多! 軟殼蟹青木瓜沙律好大盤! 面頭有成隻大size軟殼蟹, 新鮮整起入口香脆, 仲幾厚身, 正喎! 配上口感脆脆地既青木瓜, 加埋酸酸辣辣既醬汁, 夠哂開胃!冬蔭公味道迎合番香港人口味, 唔算但夠香夠辣夠酸, 味道刺激, 正! 重點係入面好多香料, 仲有中頭蝦幾隻, 真係夠足料先煲得咁濃香👍🏻泰式炒飯炒飯粒粒分明炒得香口, 有獲氣味道, 仲加入左肉鬆, 蛋等增添口感同香味, 份量多, 兩個人食咁多真係好滿足。燒雞半隻燒雞加埋炸蝦片, 未食已聞到燒烤既香味, 雞皮燒得又薄又脆, 雞肉保持juicy嫩滑, 仲有焦香, 堅好食! 必點推介!最後飲埋杯thaitea同埋香茅特飲, 滿足哂! 估唔到依唔到依出乎我意料既好味, 會回頭再幫襯。
menu有二人餐, 四人餐胸可以散叫, 選擇都幾多!
軟殼蟹青木瓜沙律
冬蔭公