2022-09-07
💁🏻♀️自從係ig俾流水蝦post燒到就一直好想食🦐,襯假日特登入黎元朗試😆,位置唔算方便,屯馬線係朗屏站出行左幾個字先到,雖然入口係小街入面,不過大街有示指牌🪧,所以好易就搵到🥰🥰。入面環境以水泥配以霓虹燈為主。►流水蝦🌊🦐每個座位附近都有一排水缸,啲🦐就係入面游黎游去,員工會比個鐵兜你,去裝啲冰同水,然後去水缸到夾你心儀的蝦🦐掉去個兜到冰🧊佢一陣之後就可以燒,即燒既蝦都非常新鮮,又甜又有膏👍🏻💕。►海鮮區🐙鮑魚、扇貝,魷魚🦑、青口、生蠔🦪、魚🐟、螺,至少五款唔同品種的蜆,加加埋埋有十幾款海鮮,生蠔🦪鮑魚青口呢啲已經開好哂,但最好都係拎去水漕洗一洗乾淨啲☺️►飲品區🥂除左有一般的紙包飲品🧃同罐裝飲品之外,有樣幾特別既係有十幾款茶葉比你自己沖茶🫖☕️►醬料區🫙一樣超多選擇,一般香蒜、醋有之餘,連牛油🧈、煉奶都有😂► 肉區🍖、蔬菜區🌱、甜品區🍬呢幾個區都有好多選擇,不過我地重點食海鮮所以就無緣嘗試。〠總結 ▁ ▂ ▃ ☻ 4.9/5 食到新鮮的蝦🦐之餘,仲可以自取佢地提供的錫紙兜,大玩diy料理👩🍳,玩味十足,食食下見到人地有龍蝦🦞,後尾聽講去佢地社交平台留言🗣就有額外海鮮,去食之前記得去
►流水蝦🌊🦐
►海鮮區🐙
►飲品區🥂
►醬料區🫙
一樣超多選擇,一般香蒜、醋有之餘,連牛油🧈、煉奶都有😂
► 肉區🍖、蔬菜區🌱、甜品區🍬
呢幾個區都有好多選擇,不過我地重點食海鮮所以就無緣嘗試。
〠總結 ▁ ▂ ▃ ☻ 4.9/5
食到新鮮的蝦🦐之餘,仲可以自取佢地提供的錫紙兜,大玩diy料理👩🍳,玩味十足,食食下見到人地有龍蝦🦞,後尾聽講去佢地社交平台留言🗣就有額外海鮮,去食之前記得去留言喇🥰