2023-09-25 38 瀏覽
今日同朋友去打邊爐慶祝佢生日,咁高興就梗係要食吓好嘢啦,我哋點咗老闆推薦嘅餐廳最受歡迎嘅「豪華必選套餐」,高質又抵食!😆首先,上枱嘅係一大盤嘅象拔蚌,刺身用超多冰鎮住,所以非常新鮮,咬落去chokchok聲好爽。🐟之後,上枱嘅係安格斯牛肩胛,肉質又嫩滑,肥瘦適中,牛味又夠濃,啱晒打邊爐嘅極品牛肉。🥩呢度嘅湯底有沙嗲、蕃茄等,而我哋就點咗較滋潤嘅湯底,就係椰子雞煲,上枱嘅時候竟然係一個椰青咁上,倒新鮮嘅椰青水落個煲度,超有心思,唔怪得飲落去咁清甜,煮耐咗之後仲突顯左雞嘅鮮味,雞肉嫩,椰子肉好多。🥥如果你係丸類控,就一定要點呢個黑松露墨魚丸,口感彈牙十足,而且入邊粒粒墨魚肉,伴隨嘅黑松露香氣,另外,蟹籽鮮蝦滑都非常推薦,蝦滑入口好滑好彈,而蟹籽充滿鮮味。🦐呢間打邊爐餐廳真係驚喜連連,環境舒適,食材新鮮,不單止味道出色,價錢亦相當親民,而且老闆親切熱情,下次一定會帶埋朋友聚會再嚟!👍🍲