2017-02-06 449 瀏覽
天氣乍暖還寒,今晚又忽然返北風,相約好友旺角等,晚飯兼派利是,佢提議在旺角食,但我兼人多又逼,我建議行去大角咀,我地沿旺角道行去福全街,大約五分鐘就到,橫掂凍凍地,就幫襯呢間表叔火鍋。一行二人,店員安排卡座,一坐低店員就為我地斟茶,很友善,座位頗為寬闊,檯面夠大,立即點菜了,火鍋生料選擇眾多,而且有新鮮海鮮和刺身選擇我地點左沙爹鴛鴦湯底,沙爹超級濃郁,很惹味手打四寶丸,有牛丸,蝦丸,墨魚丸和鯪魚丸,四款都彈牙好味,好友中意鯪魚丸,說有果皮香味,我就中意墨魚丸,超級彈牙黑松露雲吞,一客有八粒大大粒,皮薄菜肉有濃濃黑松露香味,推介主角手切牛肩脊,牛肉厚身而牛味夠濃,肥瘦適中,用沙爹湯底淥一淥,更惹味即炸響鈴,送上桌時熱辣辣,我沒放湯就即吃一條,很香脆,沾上沙爹湯底更可口雜菜籃有五款蔬菜,兩個人夠晒食食飽飽埋單,店員主動送上西瓜兩片整體食物很高質而價錢合理,招呼和座位都很舒適,下次再黎一定試埋佢地嘅刺身
一行二人,店員安排卡座,一坐低店員就為我地斟茶,很友善
,座位頗為寬闊,檯面夠大,立即點菜了,
火鍋生料選擇眾多,而且有新鮮海鮮和刺身選擇
我地點左沙爹鴛鴦湯底,沙爹超級濃郁,很惹味
手打四寶丸
黑松露雲吞
手切牛肩脊
主角手切牛肩脊,牛肉厚身而牛味夠濃,肥瘦適中,
用沙爹湯底淥一淥,更惹味
即炸響鈴
雜菜籃有五款蔬菜,兩個人夠晒食
食飽飽埋單,店員主動送上西瓜兩片

手打四寶丸
黑松露雲吞