2020-06-22
每次去日本都會去燒鳥店,呢間燒鳥真心有驚喜😌 叫咗幾款食物都中上水準~佢係逐樣逐樣咁慢慢送上食物,好適合情侶/數人聚會,可以慢慢坐低傾計,可以好享受咁食餐飯😌🍡 雞皮 $28 / 雞腎 $28 / 牛舌厚切 $48牛舌真係不得了!!!🤤 呢個我超級推薦🤤 燒得啱啱好,外層熟中間好粉嫩~ 肉質本身高質,唔需要其他調味都已經好食😌 雞皮好脆,燒得好香~ 上面只係灑少少鹽都已經好出味!🤤 雞腎都不錯,燒得啱啱好~🍙 燒飯團 $38有醬油、三文魚、明太子三款味道,燒得啱啱好,外層烤得脆卜卜是食落似脆米,入面就有普通飯嘅口感😙 三文魚烤至微暖~ 食得好特別😎🍣 三文魚刺身 $48刺身正常發揮~ 冇乜雪藏味😗🍗 日本地雞唐揚 $58新鮮炸起的炸雞🍗 炸粉唔厚亦唔會太硬,雞肉有肉質,不過雞肉可能醃耐咗,有d d鹹~🍲 牛肉稻庭烏冬 $78牛肉好粉嫩又有牛味,好好食~ 冇諗過烏冬上面塊牛肉都咁不錯😙 都有兩至三片牛肉~ 烏冬煙韌,但如果再硬身d就perfect😌另外佢每位一入座都會附上前菜,前菜都唔馬虎,食得出好有心機😗 有香菇娃娃菜、青瓜紅蘿蔔配麵豉醬同牛膀😗 每款都醃製得唔錯😙😙 呢間一定會回頭😎
🍡 雞皮 $28 / 雞腎 $28 / 牛舌厚切 $48
🍙 燒飯團 $38