2023-12-29
今日同屋企人飲茶,見到美中鴨子,諗住食下片皮鴨都好喎,就即刻轉場過黎坐底一坐底就落左半隻鴨先,再叫左幾樣點心,片皮鴨好快就上檯,賣相非常吸引,配有甜醬,京蔥及青瓜條,即刻一人一塊麵皮包黎食,但係麵皮一食竟然凍冰冰,我地即時同店員反映,店員二話不說就換左一籠新既俾我地係熱辣辣有煙上檯,服務都算周到片皮鴨片薄香脆,唔算油膩,連埋配料一齊食真係very good食到最後麵皮既份量都剛剛好夠包,相比其他片皮鴨餐廳唔夠可能仲要加錢,呢度真係唔錯跟住食點心,呢個鍋貼真係超好味,皮薄而脆,湯汁飽滿,一不小心湯汁仲噴左出黎真係食完一隻接一隻,非常美味蝦餃,一盅四件,其中一隻用紅菜頭汁做餃皮,其實食落分別不大,不過紅菜頭汁蝦餃就只有一個人吃到,可能係特式?又或者餐廳想試試水溫,蝦餃內餡都算足料,蝦肉爽口彈牙燒賣,又係有一隻綠色,但呢個冇問到係用咩做,同樣食落分別不大,燒賣同樣好香濃,餡料足,唔算鹹,味道不錯叉燒腸,呢樣係我唯一叫左冇食到,因為入面有大量莞茜🫠,不過屋企人都食得津津有味,腸粉皮都算薄,一望就見到莞茜😂相信味道應該都唔差鳳爪,呢個都係飲茶必食啦,醬汁好濃郁,鳳爪又夠腍,雖然有骨但都好容易食得
鳳爪,呢個都係飲茶必食啦,醬汁好濃郁,鳳爪又夠腍,雖然有骨但都好容易食得好乾淨,食完都冇口乾