2022-09-23
.@lifeisaquestionmark (西環)更正‼️係西營盤🙆🏻♂️.呢間Cafe其實係佢搬舖之前我上過去一次 果時係問大家中上環有無坐得耐又可以飲杯滿意嘅啡嘅Cafe.. 佢就係其中一間比較多米粉介紹嘅Cafe..嗰次經驗好好.. 啡好飲.. 店員好nice.. 環境好comfy.. 同埋店主🐶都係到🤣..但原來唔知 佢哋嘅卷蛋 & 甜品係熱門 今次搬咗舖去西環 趁平日少d人即刻去試試.新舖係地面鋪 空間感感同舊鋪相比其實相若.. 細咗dddd咁多.. 多裝潢都係好木系 草系嘅清新舒適感.. 因為平日關係 的確人流會少d.. 唔洗等🥹.Chocolate Milk Roll 9.8/10名不虛傳的卷蛋 同你正常街 or Cafe食開嘅卷蛋相比.. 佢真係更偏向於平時我鍾意 & 特等去ig shop訂開嘅 卷蛋嗰種水準 & 體驗...卷蛋身蓬鬆帶有足夠的濕潤度 齋講蛋糕體 口感拿捏係水準之上中間嘅朱古力cream filling 好鬼舒服 有朱古力濃度 也有一定的甜度.. 但點到即止.. 兩者都出但唔會膩 口感都係處於傑同黏之間.. 所以好掂🙆🏻♂️中間嘅奶凍畫龍點睛.. 令到朱
@lifeisaquestionmark (西環)
更正‼️
係西營盤🙆🏻♂️
但原來唔知 佢哋嘅卷蛋 & 甜品係熱門
今次搬咗舖去西環 趁平日少d人即刻去試試
Chocolate Milk Roll 9.8/10
卷蛋身蓬鬆帶有足夠的濕潤度 齋講蛋糕體 口感拿捏係水準之上
中間嘅奶凍畫龍點睛.. 令到朱奶感更出..
成件事係 滿足之餘 我食完完全唔覺得滯 & 血糖Wing..
推薦!
Blackuccino & Latte都係我飲開數一數二嘅水準 儘管叫 儘管享受🙆🏻♂️
因為今次黎目的係幫🐶慶祝生日留倩影.. 加埋我又處於呢個minicut階段.. 為了唔影響一連串嘅Cafe攝影安排🤣 我哋叫得一款..
但呢個經驗令我更加篤定..
佢哋嘅甜品會好啱米粉
食得出少油少甜🙆🏻♂️
我好少係街食甜品嘅原因係
1.普遍街嘅甜品都係過份甜 & 膩
2.食開ig shop嘅高水準甜品嘅「幸福值」拉高了自己嘅滿足requirement..
所以如果食到唔抵quota嘅甜品 我會好嬲🤣
但呢間我覺得ok!
同埋好多米粉都好鍾意佢哋.. 我相信值得去
食得開心 & 放心 阿門
PS. 感謝店員當日嘅friendly & 體貼..
唔好意思.. 爸爸攝影技術比較差 所以前前後後搞咗好耐.. 🤣 感謝你的包容🙆🏻♂️
#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐單 #減脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic甜品 #calorieswithmicdogfriendly #calorieswithmic包點 #calorieswithmic西環