2024-03-01
幾年前食過一次酒鍋,印象中係幾好食,當時因為偶像容和去過而去打卡幫襯😂 今次就再去試吓二人餐~ 個黃金美人湯超好飲,食材又高質好味,環境都幾典雅舒適,推介畀想食精品火鍋嘅朋友仔😆🔸全要二人餐 $388/位首先會上咗個黃金美人鍋先,即係胡椒豬肚花膠黃金鮮雞湯~ 自己放雞肉、豬肚、花膠落鍋,煲10分鐘就飲得~ 呢個湯真係好好飲!好滋補,雞肉嫩滑,豬肚又爽口,湯有胡椒味又唔會太濃烈,冬天飲勁正,超暖胃!我飲咗兩碗😂 🔸手打芝士蝦丸🔸手打墨魚丸🔸黑松露蝦蟹餃🔸魚皮餃🔸招牌凍豆腐呢度嘅丸同餃質素都幾好,手打芝士蝦丸超彈牙,啖啖蝦肉好爽口,唔係撈咗好多粉嗰種~ 黑松露蝦蟹餃都好好食,有黑松露香,又食到蝦肉蟹肉,幾特別!魚皮餃都係質素比較好,唔會太過腍~🔸黑毛和牛有6片,每片都好大塊,對摺咗~ 黑毛和牛軟嫩又有咬口,肉味濃,都幾好食!🔸海鮮拼盤有蟶子、扇貝、蝦同是日海鮮,蟶子好大隻,超鮮甜!扇貝都好大粒,啖啖肉好軟嫩~ 海鮮整體都好鮮甜,唔錯唔錯!🔸什菜藍蔬菜種類多,新鮮爽甜!🔸Peach on the Beach $58🔸Cucumber & Lime $58呢度有好多cocktail同cockt
🔸全要二人餐 $388/位
🔸招牌凍豆腐
🔸黑毛和牛
🔸海鮮拼盤
🔸什菜藍
蔬菜種類多,新鮮爽甜!
🔸Peach on the Beach $58
🔸Cucumber & Lime $58
呢度有好多cocktail同cocktail揀,peach呢杯較香甜,cucumber就比較清爽!