2019-12-23
上次同媽咪去左尖沙咀果一間分店覺得原本香港都有正既日式燒肉放題架~所以今次同男主角行完荃灣廣場都黎左呢度食喇~位置係正楊屋道街市對面,去到門口會見到有好大個肉櫃雪住左好多唔同牛既部位。座位闊落,另外佢都有吧枱係for兩個人嘅~感覺都幾得意一坐低店員就會介紹返佢哋呢度有兩款放題~一款係A4和牛放題,另外一款就係普通燒肉放題!同媽咪食就梗係食好啲要食A4和牛放題啦,另外我哋仲追加左刺身放題同止次一樣,首先店員都係會預先上一盤刺身同埋一盤牛肉俾我哋試試先~再按照我哋鍾意食邊一個部位再去落返order刺身種類都幾新鮮!海膽係有驚喜的! 係鮮甜呀!!! 一口食晒真係好滿足^^ 而且佢嘅鮮帶子都幾鮮甜😂😂😂《A4和牛拼盤》你可以見到左邊嗰三個部位嘅油脂明顯比右邊嘅部位多!但係我就比較鍾意食右邊嘅多啲我最推薦嘅係:牛前肩;佢入口會溶~而且肉質軟腍~ 可以享受油香之餘仲有牛既似味!牛三角既肉味同埋牛胸腹既肉味會比較重~ 中意食肉味既朋友仔可以留意下~~另外和牛外腿嘅質感同胸腹同牛冧差唔多,但係會再比胸腹有更多嘅咬,而牛冧有再多一重既口感~ 牛冧都係今次先試到咋~ 香味都好唔錯!!食日本燒肉另外一樣野我
所以今次同男主角行完荃灣廣場都黎左呢度食喇~
《A4和牛拼盤》
食日本燒肉另外一樣野我要必食嘅就係牛舌~
呢度牛舌都有4種可以俾你揀:岩鹽燒牛舌、鹽蔥牛舌、法式芥末子牛舌、岩鹽厚切牛舌。今次我就冇食左好多款牛舌喇. 因為focus左落和牛度!
令外,佢既海鮮、小食、菠蘿都好唔錯呀!!! I like it~
呢餐食到牛魔王—男主角都好開心