2021-12-08 448 瀏覽
行完嘉道里農場後,搭巴士黎到元朗行下揾野食,行完兩個跳蚤市場後,黎到呢間裝修好有風味既餐廳。係門口都影左d相,簡左坐係出面,可以打下咭,老闆娘好nice呀,幫我地點左d野驅蚊,全程都無蚊,而且張枱都大,坐得舒服既。食物方面,老闆娘推介生蝦,所以都叫左黎試下。💟生蝦刺身新鮮大隻,肉質彈牙,好貼心用保鮮紙隔住d冰,所以唔會食食下,d冰溶左而出水👍👍蒜頭大舊返少少會更加好!💟珍多冰係我飲過最好飲既珍多冰,好足料,椰香味重,入面綠色一條條既,份量多不在講,仲要有幾舊生果同椰子肉。💟椰汁雞湯出面未飲過呢種味道。個湯調得好好,有d酸酸地咁好開胃,好香椰香味,而且雞肉多,入面都好多料,有車里茄、蘑菇。💟泰式粉絲大蝦煲呢個蝦都新鮮既,但略嫌味道同口感有d單調,如果加返d蝦米仔,會好d。爭咁d泰式味道,有d似食梗中式既煲。💟牛腩煲牛筋蚊得好淋,但牛腩就唔夠淋身。💟辣豬肉碎生菜包叫左少辣,真係有少到辣!好味道,而且份量多。環境食物都幾滿意,有機會會再黎!💓

食物方面,老闆娘推介生蝦,所以都叫左黎試下。

💟生蝦刺身
蒜頭大舊返少少會更加好!

💟珍多冰

💟椰汁雞湯

💟泰式粉絲大蝦煲

💟牛腩煲
牛筋蚊得好淋,但牛腩就唔夠淋身。

💟辣豬肉碎生菜包
叫左少辣,真係有少到辣!好味道,而且份量多。

環境食物都幾滿意,有機會會再黎!💓

• 辣豬肉碎生菜包
  • 珍多冰