2023-09-01
616對大肚腩來講,最開心嘅除咗係可以食到非常刁鑽嘅部位之外,每一份嘅價錢十分相宜,幾十蚊就可以揀到一款刁鑽部位,係其他火鍋店做唔到嘅效果🤓🍲鴛鴦麻辣牛骨湯牛骨湯係用咗八個鐘去煲,蘿蔔清甜爽口,利用大大條牛骨慢煲,所以好濃牛味。麻辣湯底唔會太辣,香味十足🐂信州和牛羽下肉羽下肉本身就係一個比較稀少嘅部位,仲要係來自日本和牛,更加係難上加難…口咁軟糯,雪花分布非常平均,非常靚仔😍輕輕滾五,六秒就可以食得,絕對係必食至選👍🐂牛駝峰肉質軟滑有咬口,大肚腩都係第一次食🙈🐂吊龍伴吊龍主要食肉味,肉味就好濃郁相對嚟講佢無乜油脂,好啱減肥食嘅朋友🐂牛坑瓜牛坑瓜就係叉燒界入邊嘅《半肥瘦肥瘦均稱,既有油脂,又有肉味係必叫之選🐂毛肚麻辣火鍋必要嘅嘢食,滾2滾又食得🤣超爽口🦆鴨血鴨血相對嚟講,唔算太突出,都係穩定發揮🐂胸口磅係一樣最唔似牛既牛部位🤣佢主要係食爽口,油香味十足,食少少已經好滋味,配合埋其他肉一齊食,有唔同嘅感覺🐂加拿大艾伯特牛側胸肉肉質鮮嫩多汁,擁有稀有油脂花紋十分靚仔🙈散發獨有牛脂風味,味道非常突出~~~~~~~~~~~~~~~~~~~大肚腩指數: 🌕🌕🌕🌗🌑
🍲鴛鴦麻辣牛骨湯
🐂信州和牛羽下肉
輕輕滾五,六秒就可以食得,絕對係必食至選👍
🐂牛駝峰
肉質軟滑有咬口,大肚腩都係第一次食🙈
🐂吊龍伴
吊龍主要食肉味,肉味就好濃郁
相對嚟講佢無乜油脂,好啱減肥食嘅朋友
🐂牛坑瓜
牛坑瓜就係叉燒界入邊嘅《半肥瘦
肥瘦均稱,既有油脂,又有肉味
係必叫之選
🐂毛肚
麻辣火鍋必要嘅嘢食,滾2滾
又食得🤣超爽口
🦆鴨血
鴨血相對嚟講,唔算太突出,都係穩定發揮
🐂胸口磅
🐂加拿大艾伯特牛側胸肉
肉質鮮嫩多汁,擁有稀有油脂花紋
十分靚仔🙈
散發獨有牛脂風味,味道非常突出
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
大肚腩指數: 🌕🌕🌕🌗🌑